08.03.2017.

Satelitska pijaca: Bez robe, bez zakupaca i bez kupaca - stoje nove tezge i izgrađen plato


Nadstrešnice koje prokišnjavaju, improvizovana zaštita od vode koja se sliva kroz pijacu
U ovakvim uslovima teško je sačuvati ne samo robu, već i sopstveno zdravlje, a zakupci tezgi na Satelitskoj pijaci su im već godinama izloženi.

"Nekako se snalazimo, nekad je higijena na nivou, nekad nije. Evo danas je kiša padala, pa je malo počišćeno, ali sve zavisi od vremenskih uslova", kaže jedan zakupac za RTV.

Dok su ovde gumene čizme i drvene gajbe neophodne, samo nekoliko metara dalje stoje nove tezge i izgrađen plato. Bez robe, bez zakupaca i bez kupaca još od prošle godine, a zašto? Prodavcima na Satelitskoj pijaci još tada je obećano da će preći u taj novi prostor, međutim sve je ostalo samo na rečima. Šta je zapravo problem?

"To u velikoj meri zavisi od odluke Grada i rešavanja imovinsko pravnih odnosa, budući da je planirano probijanje bulevara Bate Brkića i povezivanje sa Futoškim putem. Upravo zbog toga smo u toku prošle godine prosto pripremili plato i kupili novu količinu tezgi, koje su već na raspolaganju našim zakupcima, mi njih dajemo u jednodnevnu upotrebu svim zainteresovanim zakupcima", kažu iz JKP "Tržnica" za RTV.

Nove tezge su tu preventivno, kako kaže Pataki, jer je plan, da kada krene probijanje bulevara kroz plac na kom se sada nalazi pijaca, Tržnica zakupce prebaci na nove tezge, kako oni ne bi gubili nijedan dan prodaje. Novi bulevar značio bi i novu pijacu za koju bi trebalo da se izdvoji 356 miliona dinara.

Nova Satelitska pijaca trebalo bi da se sastoji iz dva nivoa. Na prizemlju bi trebalo da budu upravo ove tezge koje skoro godinu dana stoje prazne, a na pravom spratu ugostiteljski objekti i dečije igraonice. 0:16

Kada će se sve to desiti ostaje pod znakom pitanja, a zakupci su veoma skeptični da će uopšte dočekati da pređu na nove tezge.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo