05.03.2017.

Računari donacija učenicima Srednje škole "Milan Petrović"


Donacija, računarska oprema, uručena je učenicima Srednje škole "Milan Petrović"

Kompjutere i štampače uručili su predstavnici Privredne komore Vojvodine i Rotari kluba "Novi Sad", koji su najavili i novčanu pomoć toj školi.

Tri računara i tri štampača učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" značiće za unapređenje kvaliteta nastave, kažu u toj školi.

Donacija je rezultat saradnje Privredne komore Vojvodine i Rotari kluba "Novi Sad", koji su najavili nove akcije kroz koje će školi biti usmerena pomoć.

"Gledaćemo da uspostavimo kontinuiranu saradnju, kroz koju bismo uz pomoć naših kontakata, gledali da učenike koji su završili srednju školu uključimo u rad naših privrednih subjekata na teritoriji AP Vojvodine", kaže predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Predsednik Rotari kluba "Novi Sad" Mihajlo Stojkov najavio je novu donaciju školi.

"Uplatili smo 81.840 dinara za školu "Milan Petrović", da se nabave potrebni tasteri za decu, kao i table", kaže Stojkov.

"Podrška, kao što vidite, za naše učenike "život znači". Znači im da mogu da komuniciraju, da iskažu svoja osećanja, svoje želje i potrebe, i da nam kažu mnogo više od onoga što bez te asistivne tehnologije ne bismo znali o njima, i ne bismo mogli da im pružimo adekvatnu podršku, kaže direktorka SOŠO "Milan Petrović" Slavica Marković.

Sagovornici RTV-a su naglasili da je ova saradnja veoma značajna i najavili zajedničke akcije, a sve sa ciljem da se učenicima škole "Milan Petrović" omogući što kvalitetniji razvoj i uključenje u društvo.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, the-Vagabond V.Schaal/freedigitalphotos.net