19.03.2017.

Pomeranje stajališta razljutilo Futožane


Građani Futoga imaju problem sa nedavno izgrađenim autobuskim stajalištem
Naime, tokom rekonstrukcije Ulice cara Lazara u Futogu promenjeno je mesto jednog autobuskog stajališta. Sada je stajalište pomereno sa kolovoza za oko 20 metara, i nalazi se odmah pored trotoara.

Kako kažu građani koji tu žive, zbog te blizine došlo je do rastresanja stambenih kuća, ali postoje i drugi problemi.

"Svako stajalište mora imati nastrešnicu, mora imati korpu za otpatke, a to sada predstavlja smetlište. Dalje, problem je i nebezbedan ulazak, a stajalište ometa ulazak mene i mojih komšija kolima u dvorište", žali se jedan stanovnik Futoga.

Građanin ogorčen kaže da zbog autobusa koji se zaustavlja ispred njegove kuće, zidovi pucaju. Zbog toga će angažovati građevinara da ispita teren, napravi predračun, kako bi tražio odštetu.

"U ovom potezu može samo biti stanica, odnosno, ne stanica nego stajalište, autobusko stajalište, i to samo na kolovozu, a ne ovako kao što su napravili, da autobusko stajalište bude van kolovoza, jer ovde nema uslova za to", ističe Radeta.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije obavestili su RTV da je predmetno autobusko stajalište u Ulici cara Lazara u Futogu izgrađeno prema glavnom projektu i da ima građevinsku dozvolu.

izvor: rtv.rs, agencije