26.03.2017.

Održan besplatan grupni trening u Kameničkom parku


Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je besplatnom treningu za građane
prilagođenom svima bez obzira na fizičku spremu i uzrast. Trening je u organizaciji MZ „Sremska Kamenica“ i „Free treninzi Đačko“ održan u Kameničkom parku, a okuplјeni građani su vežbali na travi vođeni instrukcijama trenera.

- Grad Novi Sad uvek podržava sportske aktivnosti inicirane od strane građana i zato smo ovde - da pružimo podršku onima koji su svojim primerom, nadam se, podstakli i druge mesne zajednice da se usmere u tom pravcu. Ovo je mnogo više od jednog grupnog treninga. To je aktivna promocija fizičke kulture i zdravog načina života. Naš zajednički cilј uvek treba da bude težnja da se ne odvojimo od prirode, uprkos svim iskušenjima modernog doba koja nas vezuju za tehnologiju i zatvoren prostor. Drago mi je da su ovu akciju podržali i odbojkaši prvog tima „Vojvodine“, mališai iz KK „Star“, kao i deca iz  Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Dečjeg sela - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Član Saveta Mesne zajednice Sremska Kamenica Maja Čeremidžić-Šainović istakla je da trening na otvorenom sadrži vežbe zagrevanja, istezanja i igru „Između dve vatre“, kao i to da su sve vežbe prilagođene, kako deci, tako i odraslima.

- Ovde smo se okupili kako bismo promovisali zdrav način života, i nastavićemo u toku proleća i leta da organizujemo slične aktivnosti u našem lepom Kameničkom parku – rekla je Maja Čeremidžić-Šainović.