Novi bulevar: Završen projekat za prvu deonicu Sentandrejskog bulevara - radovi u septembru


– Završen je projekat za prvu deonicu Sentandrejskog bulevara
i početak radova na toj deonici od Primorske do Velebitske ulice se očekuje u septembru – najavio je za Dnevnik gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Podsetimo, radi se o veoma važnoj saobraćajnici na Klisi s po dve trake u oba smera, novim mostom-blizancem na Kanalu DTD, biciklističkom stazom, novom rasvetom i prilazima. Bulevar će se graditi u dve faze, a izgradnju zajedno finansiraju Republika, Pokrajina i Grad. Kako je to ranije, prilikom potpisivanja protokola rečeno, vrednost investicije iznosi najmanje 700 miliona dinara.

– Ove godine je predviđeno da Republika, Pokrajina i Grad zajednički finansiraju prvu deonicu Sentandrejskog bulevara, za koju je projekat gotov, i ako bude sve u redu, u septembru bi trebalo da počnu radovi – naveo je Vučević. – Istovremeno radimo projekat za drugu deonicu Sentanderjskog bulevara, to je deo prema Kanalu Dunav–Tisa–Dunav s još jednim mostom na Kanalu pa sve do raskrsnice prema Najlon pijaci. Dakle, projekat za prvu deonicu bulevara je gotov, inovira se samo u jednom delu i ono što sam video u rasporedu javnih nabavki, očekujemo da u septembru krenu radovi na Sentandrejskom bulevaru. To je plan za ovu godinu da bismo 2018. mogli krenuti u drugu fazu izgradnjom novog mosta na Kanalu.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija