13.03.2017.

Novi asflalt, popravka... na Bulevaru, Keju - u Futoškoj, Jevrejskoj, Stražilovskoj...


Građevinske ekipe JKP „Put” uveliko krpe udarne rupe i saniraju oštećenja na kolovozu
Reč je o radovima predviđenim godišnjim planom redovnog održavanja saobraćajnica i na osnovu inspekcijskih naloga u većem broju ulica. Prošle nedelje veći radovi odvijaju se samo u Ulici Miloja Čiplića, koja je zatvorena za saobraćaj od kraja februara.

– Redovnim radovima je predviđeno uklanjanje kamene kocke, izrada nosećeg sloja od kamenog materijala i postavljanje završnog asfaltnog sloja u dužini od 170 metara, nakon ispitivanja nosivosti nosećeg sloja – kaže za Dnevnik Biljana Ćubić, zadužena za odnose s javnošću u „Putu”. – Kolovozna konstrukcija bila je deformisana i nebezbedna za saobraćaj te su sagledani svi problemi da bi se odredilo u kojoj meri je potrebno zameniti sloj kolovozne konstrukcije. Pošto dinamika izvođenja zavisi od vremenskih uslova, jasno je da kiša ometa radove pa je završetak odložen za početak ove nedelje.

Na mestima gde radovi ne zahtevaju zatvaranje ulica, apeluje se na vozače da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju da ne bi ugrozili ni svoju bezbednost, a ni bezbednost radnika „Puta”.

Kada je u pitanju sanacija kolovoza koji su oštećeni tokom zimskog perioda usled snega i leda, a u okviru godišnjeg plana redovnog održavanja, prioritet imaju ulice na linijama JGSP-a i najfrekventnije ulice s najviše oštećenja. Ne računajući one ulice u kojima će popravka da usledi od 22. marta, radovi se od 6. marta odvijaju na Bulevaru oslobođenja, u Temerinskoj ulici, Koste Šokice, Kosovskoj, od Drumsko-železničkog mosta do Beogradskog keja, Futoškoj, Jevrejskoj, na Bulevaru Mihajla Pupina, ulicama Žarka Zrenjanina, Stražilovskoj, Maksima Gorkog, na Bulevaru Patrijarha Pavla, na uglu Feješ Klare, u Miše Dimitrijevića, Majevičkoj, Maksima Gorkog i na Keju žrtava racije.

– U Sremskoj Kamenici planirane su sanacije oštećenja na putu za Institut, Paragovačkom putu i u ulicama Majora Tepića i Marka Oreškovića, kao i još nekim deonicama po nalozima inspekcijskih i drugih nadležnih organa – kaže za Dnevnik Biljana Ćubić.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, jkpput.rs