03.03.2017.

Ni ove godine neće biti postavljena - Montažna garaža 13 godina skuplja prašinu u magacinu


Montažna garaža od oko 120 parking mesta koju je Novi Sad kupio pre 13 godina, ni ove godine neće biti postavljena
saznaje 021.rs.

Garaža koja skuplja prašinu u magacinu je istovetna onoj iza Srpskog narodnog pozorišta.

Direktor JKP "Parking servis" Stevan Lugonja je za 021.rs samo kratko naveo da, iako je ranije bilo najava, za sada nema planova za njeno postavljanje, jer još uvek traje spor između Grada i firme koja je tu garažu prodala Novom Sadu davne 2004. godine na sumnjivom tenderu. Sudski postupak između Grada i "Enegro mak sistem" traje godinama, a spor je vredan nekoliko miliona dinara.

Podsetimo da su dve montažne garaže kupljene za 37 miliona dinara, što je bilo tadašnjih 460.000 evra. Prva je odmah postavljena iza SNP-a, dok je druga poslata u magacin dok se ne odredi lokacija na kojoj će se nalaziti. Iako je bilo više ideja gde bi to moglo biti, a najviše se spominjao prostor u Dunavskoj ulici između zgrada Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (nekadašnjeg Muzeja revolucije), nikada ništa konkretno nije urađeno.

Montažna garaža je duže od decenije u magacinu "Bačkaputa" na Rimskim Šančevima, s tim da su 2010. godine pokradeni delovi u vrednosti od bar 50.000 evra, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija, foto: sephirot17/freedigitalphotos.net