02.03.2017.

Muzičko baletska škola na Limanu najveća investicija u ovom delu Evrope - druga faza krajem maja


Srednja muzička škola "Isidor Bajić" sa neizvesnošću iščekuje završetak radova
novog objekta, kada će napokon dobiti koncertnu dvoranu i savremene uslove za rad.

Vrednost radova će iznositi oko milijardu i 800 hiljada dinara.

Novi objekat koji je najveća investicija u ovom delu Evrope predstavljaće jednu celinu, sadržaće dve škole i jednu koncertnu dvoranu. U toku je završetak prve faze izgradnje, odnosno izlivena je ploča prizemlja škole.

"Druga faza bi dakle trebalo da krene krajem maja, početkom juna, rok za izgradnju druge faze je 14 meseci, znači negde do avgusta, septembra 2018. godine, treća faza treba odma posle toga da krene, i da se završi tu negde na jesen 2019. godine. Dakle da ono što smo mi u muzičkoj i baletskoj školi sanjali da imamo ovakav jedan objekat polako, ali sigurno postaje realnost", kaže za RTV Radmila Rakin Martinović, direktor Muzičke škole "Isidor Bajić".

Nova škola će primati 600 učenika više nego sada i biće opremljena po svim evropskim standardima, što će omogućiti učenicima bolje uslove za učenje.

"Radimo u školi u kojoj su zidovi izuzetno stari, taj protok zvučni je zaista izuzetno veliki, čujemo jedni druge kroz učionicu, a instrumente koje koristimo u nastavi ili prosto druga tehnologija, slušanje muzike itd je apsolutno slušljivo", kaže Danijela Kličković, nastavnik istorije i muzike.

Izgradnjom nove muzičke škole, grad će dobiti još jedno mesto za kulturne susrete. Dvorana će imati kapacitet od 450 mesta, a izvodiće se 150 koncerata godišnje.

izvor: rtv.rs, agencije