16.03.2017.

Muzičko-baletska škola na Limanu: 2.000 učenika i 250 nastavnika - koncertna dvorana od 400 mesta


– Prva faza izgradnje nove Muzičko-baletske škole s koncertno-produkcijskom dvoranom na Limanu 3
trebalo bi da bude gotova 15. maja – kaže za Dnevnik načelnica Gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš. – Iako je prvobitno planirano da se taj deo radova okonča do početka marta, taj rok je, na osnovu zahteva izvođača radova, nadzorni organ produžio za 70 dana, pre svega zbog loših vremenskih uslova. Nakon što prva faza bude gotova, u posao se uvodi izvođač druge faze, koji će raditi tokom ove i sledeće godine.

Lidija Tomaš navodi da su razlozi za kašnjenje opravdani, budući da van građevinske sezone nije bilo moguće izvođenje radova, pre svega zbog velike hladnoće, ali i jakih kiša. Kako kaže, u to je uračunato i sedam neradnih dana državnih praznika, ali i nekoliko dana za izmeštanje saobraćaja, kada angažovana firma nije mogla da počne posao.

– Osim tih mesec i po produženja, sve teče kako je prvobitno zamišljeno – uverava i direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić” Radmila Rakin Martinović. – Nadamo se da će druga faza, koja bi trebalo da traje 14 meseci, početi odmah po završetku prve, odnosno u drugoj polovini maja.

Ostalo je još i da se s nivoa Pokrajine ili Republike obezbedi novac za završnu, treću fazu gradnje, a izvođač će potom moći da krene da radi sledeće i 2019. godine, kada se planira kraj posla. Za završetak radova, prema rečima načelnica Gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš potrebno je još oko 700 miliona dinara.

Novosadski umetnički centar činiće Muzička škola „Isidor Bajić”, Baletska škola u Novom Sadu i koncertno-produkcijska dvorana od 428 mesta. Nova škola gradi se u bloku koji formiraju Bulevar cara Lazara, odakle će biti glavni pristup zgradi, i ulice Narodnog fronta, Balzakova i Šekspirova. Planirani kapacitet centra je 1.500 učenika i 200 nastavnika Muzičke škole i 600 učenika i 60 nastavnika Baletske. Grad je do sada odvojio 1,15 milijardu dinara za prvu i drugu fazu projekta.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo

POPULARNO