26.03.2017.

Mama, tata, neću Novi Sad u smeću! Novosađani očistili levu obalu Dunava


Mnogo naših sugrađana okupilo se na platou studenstkog doma C na Limanu 3 (Bulevar despota Stefana 7a) kako bi podržali akciju ”Mama, tata, neću Novi Sad u smeću!”
koju je organizovalo Udruženje ”Zeleni maslačak”. Zadatak eko volontera bio je da se od PET ambalaže, limenki i papira očisti deo od mosta Slobode prema Limanu 4.

Kako kaže za Dnevnik jedan od organizatora akcije, Dejana Cvrkalja, najbolji način da doprinesemo zaštiti naše okoline jeste da pokažemo drugima kako se neguje priroda i pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

- Okupili smo se ovde kako bi prečešljali ovu stranu Dunava, ali i da bi reciklirali ono što je moguće, kao na primer PET ambalažu, limenke ili papir - istakao je Dejan Cvrkalj.

Većina mališana je uzela kese u ruke i rukavice i polako krenula da skuplja otpad na keju. Nakon toga, su produžili ka Limanu 4 kako bi očistili sve ono što im se nađe na putu. U tome su im pomogli i stariji Novosađani, kao i članovi iz Udruženja ”Zeleni maslačak” koji su još jednom ukazali na značaj životne sredine.

- Obezbedili smo i džambo džak koji će služiti za PET ambalažu, a kad to prikupimo prosledićemo ga jednoj firmi za reciklažu - rekao je Cvrkalj.

Prikupljene sekundarne sirovine Udruženje ”Zeleni maslačak” će prodati i prikupljen novac poslužiće za kupovinu neophodnih stvari za vrtić ”Maslačak”.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/zelenimaslacak