27.03.2017.

Kreće 1/2 finale: Voša protiv Jedinstva danas i u četvrtak - ulaz besplatan


U polufinalu plej - ofa Vojvodina NS seme igrače protiv Jedinstva iz Stare Pazove, koje je eliminisalo ekipu Ribnice

Do finala će voditi tri pobede, a prednost domaćeg terena imaće Novosađani. Tako će prva dva meča biti odigrana u maloj sali Spensa, najpre u ponedeljak 27. marta u 18.30, a onda i u četvrtak, 30. marta, u 17 časova. Treći susret na programu je u Staroj Pazovi, po potrebi i četvrti, dok će se (ukoliko do nje dođe), majstorica opet igrati u Novom Sadu.

Crveno-beli su svesni da neće imati lak zadatak protiv Pazovčana, koji su u drugom delu prvenstva napravili odličan rezultat, ali se maksimalno spremaju za izazove, idu korak po korak i znaju svoj cilj.

- Mislim da su Pazovčani hit prolećnog dela, napravili su odličan potez dovođenjem Roljića i već iskusnom sastavu dali dodatnu sigurnost. Uz Novi Pazar, imaju možda i najiskusniju a trener ima na raspolaganju gotovo jednakih 12 igrača. Predstoji nam teška serija, ali mi smo spremni na to. Samo pobede se računaju i one će i biti naš cilj. Moramo da pružimo maksimum, da našu atmosferu sa treninga prebacimo na utakmice, da budemo borbeni, koncentrisani i rezultat neće izostati. Kao i uvek, idemo od utakmice do utakmice – rekao je trener Nedžad Osmankač.

I srednji bloker Čedomir Stanković složio se da rival ima dobru ekipu, kojoj je Roljić doneo potrebnu sigurnost.

- Stalno se ponavljamo, ali činjenica je da sve zavisi od nas i našeg pristupa meču. Dakle, znamo šta nam je činiti. Iskoristili smo ovih nedelju dana da se dobro spremimo i ispravimo neke nedostatke iz poslednjih utakmica. Siguran sam da ćemo u mečevima koji slede pokazati napredak. Prednost domaćeg terena znači, a verujem da će i publika to prepoznati i doći da nas podrži u što većem broju u narednim susretima – poručio je Stanković.

Sportski direktor Nikola Marić istakao je da je Vojvodina dobrim igrama i potencijalom zavredila prvo mesto u ligaškom delu i da upravo to treba da bude vodilja i u nastavku plej-ofa.

- Dosta toga je u igri, mnogo je priče, ali treba gledati samo teren. Verujem da imamo sastav koji može još bolje da igra i mislim da ćemo to i pokazati. I kada smo u prvom kolu lige igrali protiv Pazovčana, oni su u Novi Sad došli sa određenim ambicijama što jeste sportski. No, mi smo bili sigurni, gledali svoju igru i posle toga sve je bilo drugačije. Dakle, treba da ramišljamo o sebi, da pokažemo kvalitet na terenu i to može doneti rezultat – zaključio je Marić.

Ulaz je besplatan

foto: Odbojkaški klub Vojvodina