30.03.2017.

Kako snimiti film za NULA dinara!? (VIDEO)


Uz zvuke lagane elektronske muzike, specijalno komponovane za ovaj mini-film, trkački automobili krstare ulicama Novog Sada, a u kadrovima se pojavljuju glavni junaci iz popularnih video igara...

Grupa entuzijasta došla je na ideju da filmom „Welcome to Game Centar“ podseti srpsku gejmersku scenu da su i kod nas mogući ovakvi projekti, da uvek postoje mladi ljudi spremni da se prihvate izazova i naravno da se popularizuje svet video igara.

Entuzijasti iz Novog Sada snimili su mini-film sa interesantnim scenama i tematikom iz popularnih video igara. Investicija u ceo projekat je bila 0 (nula) dinara.

"Kako je to moguće?", upitali smo momke iz ekipe koja je radila na ovom projektu.

"Zapravo, vrlo je jednostavno. Za početak sve je snimano našim mobilnim telefonima, nismo angažovali nikakve glumce i statiste, sve je snimano spontano, bez ikakvog nameštanja... Svi karakteri su naši prijatelji koji su dobrovoljno pristali da učestvuju u ovom filmu. Dobro, neke smo morali da „gepekujemo“, ali šta da se radi...“ – kroz šalu odgovara Ivan.

„Kako ste došli na ideju?“

„Već duže vreme nam se u glavi „krčkala“ ova ideja, a pravi okidač projekta je bila selidba Game Centra na novu adresu u Danila Kiša 13. Cilj svega ovoga nije bila nikakva zarada, poenta je bila u druženju, zezanju, okupljanju... Naravno, svi mi pomalo igramo video igre u slobodno vreme, tako da nam je sve ovo bio popriličan izazov.", uz osmeh nam kaže nam Dejan, koji je bio i jedan od glavnih organizatora ovog projekta i dodaje: "Primera radi, automobili koji se pojavlju u filmu su pozajmljeni za ovu priliku, takođe od naših drugara, koje je naša ideja potpuno oduševila i kojima se ovim putem zahvaljujemo!"

„Komplikacije?“

"Iako ovaj video traje manje od 2 minuta, verujte da ovo nije bilo ni malo lako snimiti. Postojala je gomila komplikacija i potencijalnih problema, sve je rađeno doslovno "uživo" u potpuno nekontrolisanim uslovima. Recimo, deo sa trkama automobila u saobraćaju je bio baš poseban izazov, zbog mogućih nepredviđenih reakcija drugih učesnika u saobraćaju." - kaže nam Igor iz Game Centra.

„A koliko traje snimanje ovakvog mini filma?“

"Ceo projekat je trajao oko mesec dana, a tu nije uračunato vreme za pripreme, izradu koncepta, smišljanje raznih detalja i drugo. Sve ovo je vrlo mukotrpan posao, bilo je potrebno organizovati glumce, rekvizite i opremu, onda ih sve lepo uklopiti u dobar tajming zbog ličnih obaveza i na kraju sve podrediti vremenskim uslovima koji su bili potrebni za snimanje." – poručuje Ivan.

„Da li ste zadovoljni rezultatima?“

"Naravno da jesmo! Za početak nam je najveći uspeh što smo uopšte i uspeli da završimo ceo projekat. Na momente je delovalo da je sve ovo nemoguća misija, ali ipak smo uspeli da izguramo do kraja i veoma smo ponosni na to. Naravno, nadamo se da će se i našoj publici sve ovo dopasti, jer je to u suštini jedini PRAVI parametar da li se trud isplatio.", poručuje Miloš.

Game Centar je želeo još jednom prilikom da se zahvali svima koji su učestvovali na projektu „Welcome to Game Centar“ i da obavesti javnost da se nalaze na novoj adresi – Danila Kiša 13.