23.03.2017.

"Između dve vatre" u petak na Spensu - 800 učenika iz 17 novosadskih osnovnih škola


Manifestacija "Između dve vatre Novog Sada" održaće se petak, 24. marta na centralnom platou Spensu, ili u slučaju lošeg vremena, u maloj sali Spensa

Tom prilikom okupiće se oko 800 učenika iz 17 novosadskih osnovnih škola.

"Deluje davno, ali u našoj zemlji, međuškolska nadmetanja u slobodnim sportskim disciplinama, bila su odlika svakog vikenda, širom naše zemlje. Razvoj tehnologija i brza svakodnevica, nažalost, decu sa školskih igrališta, zatvorila su pred računare i verujemo da našim naraštajima u budućnosti preti mogućnost da možda nikada ne okuse čari dvorišne igre, nadmetanja u kraju, na lokalnim sportskim terenima, sportski duh i divan osećaj pobede. Upravo zato, nakon nekoliko uspešno realizovanih, manjih lokalnih manifestacija "Između dve vatre" prethodnih godina, ove godine udružili smo hrabrost i naišli na podršku, da u ovom, iznad svega edukativnom smilu, izazovemo sve novosadske škole da nam se pridruže", navode organizatori, SU "Sportisimo" i Udruženje građana "Novi Sad".

Organizatori dodaju da je za učesnike pripremljen bogat edukativni i zabavni program, a za najbolje takmičare i vredne nagrade.

Program će početi u 10 časova.

izvor: 021.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo