05.03.2017.

Ivana Španović trećim skokom svih vremena do zlata (VIDEO)


Atletičarka Vojvodine Ivana Španović odbranila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu
Ona je oborila lični i nacionalni rekord skočivši fenomenalnih 7,24 metara

To je ujedno najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani, te treći skok svih vremena, slabiji svega 13 centimetara od svetskog rekorda iz 1988.

Španovićeva je posle prestupa u prvoj seriji zablistala već u drugoj prvim rekordom dana od 7,16 metara. I u četvrtoj je nadmašila ovaj rezultat, sa 7,17m.

"Lagala bih kada bih rekla da nisam ovo ovako zamišljala. Hvala vam na podršci i što ste bili deo istorije. Svi znaju koliko sam imala malera na nekim prethodnim takmičenjima".

Ivani bi za zlato bio dovoljan i skok iz kvalifikacija, te bilo koji preko sedam metara, jer je srebrnu medalju osvojila Britanka Loren Judžin skokom od 7,97 metara.

To je njen lični i ujedno nacionalni rekord Velike Britanije u dvorani. Do bronze je stigla Nemica Klaudija Salman-Rat skokom 6,94 metra u petoj seriji, kojim je odbranila treće mesto.

Podbacila je Ruskinja Darija Klišina koja je tek u poslednjoj seriji imala konkurentan skok, ali je 6,84m u tom trenutku bilo nedovoljno za podijum u beogradskoj Areni gde je imala veliku podršku.