24.03.2017.

I zvanično: Podgrađu nove fasade, Koviljčanima dotacije za putarinu, saradnja s grčkom opštinom Krf...


Zaštitnik građana je na sednici Skupštine grada podneo izveštaj o radu tokom prethodne godine
da bi zatim, kroz preostalih 16 tačaka dnevnog reda, odbornici Skupštine usvojili, između ostalog, i Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti na gradskom nivou i, shodno njoj, i Odluku o ravnopravnosti polova Novog Sada, te odluku da Grad dotira putarinu za Koviljčane koji na posao u Novi Sad idu auto-putem svojim kolima. Odbornici su glasovima svih odborničkih grupa, osim „Dosta je bilo“, glasali i za rekonstrukciju 21 fasade u podgrađu Tvrađve, za šta je iz republičke kase stiglo 100 miliona dinara.

Skupština je poverila „Informatici“ da obavlja i geodetske poslove, usvojila odluku kojom se reguliše raspolaganje pokretnim stvarima u vlasništvu Grada, glasala je i za uspostavljanje saradnje s grčkom opštinom Krf, ali i usvojila odluku kojom se formira Odbor za podizanje spomenika ćerki Svetozara Miletića i ženi Jaše Tomića, Milici Tomić.

Na sednici usvojen je i Program podrške poljoprivredi, vredan 15,7 miliona dinara, a za direktora „Stana“ imenovan je Miloš Ćurčić, kao jedini kandidat na javnom konkursu. Ujedno, izmenjen je i vlasnički udeo Grada u DES-u, koji je, na osnovu poreza na zarade, smanjen s oko 48 miliona dinara na oko 38 miliona.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo