20.03.2017.

Gužve ispred Socijalnog - godinama uobičajena pojava u Novom Sadu


Filijala RFZO na Žitnom trgu, zbog velikih gužvi, radi produženo

Tako je novo radno vreme, nedavno uvedeno i za kojim još uvek ima potrebe, radnim danima od 7:30 do 18 časova.

"Radno vreme Filijala je produženo iz razloga omogućavanja što kraćeg čekanja osiguranika na ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja na šalterima, pa ovim putem još jednom apelujemo da je nepotrebno stvaranje redova od ranih jutarnjih sati. Tako su predaja zahteva za izdavanje kao i uručivanje kartica zdravstvenog osiguranja, dobijanje potvrda za oslobađanje od participacije socijalno ugroženih osiguranika i drugi oblici ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja mogući i u poslepodnevnim satima na šalterima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje", poručuju u RFZO pacijentima, piše 021.rs.

Gužve ispred Socijalnog godinama su uobičajena pojava u Novom Sadu. Filijala na Žitnom trgu je i sedište RFZO u Južnobačkom okrugu, dok se u manjim mestima i opštinama nalaze ispostave. S obzirom na to da na ceo Novi Sad, koji konstantno raste, postoji samo jedno mesto za izdavanje i overu zdravstvene knjižice i dobijanje potvrda, ne čudi što mnogi ne mogu da dođu do knjižice, pa samim tim ni do lekara.

Javlja se, stoga, logična potreba za dodatnom ispostavom RFZO u Novom Sadu, s obzirom na to da u Beogradu, izuzev centrale, postoje ispostave u gradskim opštinama i to njih 17.

Postoji li mogućnost da se problem gužvi u Socijalnom reši otvaranjem nove ispostave umesto produžavanjem radnog vremena već dve nedelje ne žele da navedu za 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija