15.03.2017.

Grupa Luna ponovo na okupu - zakazani koncerti u Beogradu i Novom Sadu


Čuvena novosadska novotalasna grupa Luna će posle 12 godina ćutanja održati dva koncerta
u Beogradu (Mikser House) 31. marta i u Novom Sadu (Firchie Think Tank) 1. aprila.

Nakon 15 koncerata i dve godine delovanja (1981-83), Luna je '84. objavila album „Nestvarne stvari" (Helidon) i nestala sa scene.

Ploča je narednih godina stekla status nezaobilaznog dokumenta jugoslovenske rok avangarde, a svedoci kratkotrajnog Luninog koncertnog života pamte unikatnu autorsku viziju i ubitačnu izvođačku energiju benda.

Uprkos izvrsnim kritikama i rastućem kult-statusu, Luna se sastala samo još jednom: za nastup na Exitu 2004. godine.

Povodom objavljivanja monografije „Ogledala Lune", Jasmina Mitrušić Mina, Ivan Fece Firči, Zoran Bulatović Bale i Slobodan Tišma će održati još dva koncerta.

Mikser House u Beogradu je mesto Luninog uskrsnuća u petak, 31. marta, a „povratak kući" će se desiti naredne večeri u Novom Sadu u Firchie Think Tank studiju. Koncerti u trajanju do 60 minuta obe večeri počinju od oko 21:00. U 19:30 na oba mesta su predviđene promocije „Ogledala Lune" Predraga Popovića, Saše Rakezića i Gorana Tarlaća.

Knjiga će te večeri moći da se kupi po sniženoj ceni, a uz kupljenu knjigu se dobija na poklon i CD.

Ulaz na oba koncerta je besplatan, a svoje ulaznice (maksimalno četiri karte po osobi) možete preuzeti samo na blagajni Mikser House-a, od ponedeljka 20 marta.

Napomena za predstavnike medijskih kuća: članovi grupe Luna ovim povodom pre koncerata neće davati izjave ili intervjue.

Opširnije o knjizi i bendu, uključujući i fotografije možete saznati na zvaničnom veb-sajtu "Ogledala Lune".

izvor: Tanjug, agencije, foto: Ogledala LUNE - promocija knjige i koncert