16.03.2017.

Gradnja počela 1991: Prvi stanari stižu u decembru - ostaje samo kostur objekta, izneto 20 kamiona smeća


Stambena zgrada u Ulici Alekse Šantića 59, koja je još 1993. godine stavljena pod krov
a onda napuštena zbog spora između investitora, Stambene zadruge „Rafinerija” i nekadašnje Razvojne banke Vojvodine, trebala bi da bude konačno zavrešena do kraja ove godine.

Zadruga „Rafinerija” je sada legalizovala zgradu, a u posedu objekta je Građevinsko preduzeće „In stan gradnja”, koje desetospratnicu treba da revitalizuje i proda 18 stanova, od ukupno 31, jer je 13 stanova „Rafinerija” odavno prodala.

– Useljenje u zgradu trebalo bi da bude u decembru – kazao je za Dnevnik šef gradilišta Gojko Žarković.

Po njegovim rečima, slede sveobuhvatni radovi na objektu koji je zapušten, ne samo zbog zuba vremena već i što je od 1993. bio mesto za beskućnike i problematične maloletnike, koji su znatno doprineli tome da on postane primer kako izgledaju objekti koji propadaju zaslugom čoveka.

– Samo smeća smo izneli 20 kamiona, a sledi iznošenje građevinskog otpada. Samo kostur objekta ostaje, drugo sve menjamo: sve stare instalacije, lupamo keramičke pločice i lepimo nove, parket i stolarija će biti novi, fasada takođe… Zgrada će dobiti nov izgled i doprineti lepoj okolini pa će i komšiluk biti zadovoljan. Imaće lep objekat, što će prijati očima, i moći bezbedno da se kreću. To nije samo naša zasluga već i predstavnika lokalne samouprave, koji su pomogli da se građevinska dozvola ishoduje da bi se radilište moglo otvoriti – kazao je Žarković za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija