10.03.2017.

Donacija Japana FTN-u 34.000 evra


Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu jedini u Srbiji već 25 godina omogućava učenje japanskog jezika van studijskog programa
Od danas učenje jezika te daleke prijateljske zemlje biće bliže zahvaljujući donaciji japanske vlade vrednoj 34.000 evra.

Japanski jezik na FTN-u trenutno uči 96 studenata, ali i zaposlenih.

Kroz program bespovratne pomoći Vlada Japana potpuno im je renovirala dosadašnju učionicu i obezbedila najsavremeniju opremu, a za one koji budu uspešni uslediće i usavršavanje u Japanu.

"Mislimo da je ovo izuzetno važno jer Japan je moćna zemlja od koje možemo imamo koristi. Oni u svim domenima nauke izuzetno uspešni", kaže prof. dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a.

"Iskreno prijateljstvo vrlo udaljene, ali vrlo bliske zemlje u srcima Srbije, Vojvodine i Novog Sada", istakao je Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada

Ambasador Japana u Beogradu Đuići Takahara impresioniran je time što je japanski jezik, uprkos mišljenju da je težak, sve popularniji u Srbiji.

"Želim da zahvalim za veliko interesovanje Novosađana za japanski jezik i našu kulturu", naglasio je Takahara.

Domaćini su ambasadoru Japana zahvalili i na podršci njegove zemlje da Novi Sad dobije titule evropskih prestonica kulture i mladih.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo