06.03.2017.

Beočinska cementara gradi prugu Beograd–Budimpešta, "Beograd na vodi", Ikeu...


Francuska kompanija „Lafaž” jedan je od prvih stranih investitora u Srbiji
a na srpsko tržište došao je 2002. godine. Pre 15 godina kupila je Beočinsku fabriku cementa s namerom da trajno posluje u Srbiji i za sve te godine, uz manji broj zaposlenih, znatno povećala proizvodnju cementa, betona i agregata. Od jula 2015. godine je u sastavu „Lafarž – Holcim grupe”, koja je nastala spajanjem dva najveća svetska proizvođača u toj oblasti, „Lafrža” i „Holcima”. Danas „Lafarž” ima velike planove za ovu i sve naradne godine i ne pomišlja da se povuče sa srpskog tržišta.

– Tokom petnaest godina, koliko posluje u Srbiji, kompanija je razvila nova rešenja, proizvode i usluge da bi ispunila očekivanja svojih kupaca, ali i potvrdila poslovnu strategiju zasnovanu na principima održivog razvoja – objasnio je u razgovoru za Dnevnik direktor „Lafarža Srbija“ Dimitrije Knjegić. – Prošla godina je donela pozitivne pomake, a zahvaljujući angažovanju svih naših zaposlenih, učestvovali smo u izgradnji ključnih projakata u Srbiji.

Očekujemo da će se taj pozitivan trend nastaviti, a to će značiti nastavak radova na IKEI i projektu „Beograd na vodi“, prisustvo na rekonstrukciji pruge Beograd–Budimpešta, učešće u radovima na izgradnji dela Koridora 11, auto-puta Surčin–Obrenovac. Očekujemo u ovoj godini početak izgradnje vetroparkova, a uskoro počinjemo gradnju prve tri „Lafarž kuće“, koje će biti pokaznog karaktera i gde će svi zainteresovani, stručna javnost, potencijalni kupci i investitori imati priliku da se upoznaju s našim novim poslovnim segmentom.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija