08.03.2017.

"Batalite ulaganja u Rumuniji dolazite ovamo u Novi Sad, Novi Sad to čeka"


Premijer Aleksandar Vučić je na otvaranju pogona kompanije "Kontinental" za proizvodnju delova za autoindustriju
najavio nastavak ulaganja u "ipsilon" krak prema subotičkoj industrijskoj zoni, kao i da je razgovarao oko dolaska "Kontinentala" u Novi Sad.

Navodeći da je sa rukovodstvom kompanije bilo reči i o narednim potezima, Vučić je preneo da im je rekao da "batale" ulaganja u Rumuniji i dođu u Novi Sad, jer će u Srbiji dobiti bolje uslove nego bilo gde.

"Šta god da ponude bilo gde, batalite to tamo, dolazite ovamo u Novi Sad, Novi Sad to čeka. I sad kad sam to izgovorio, nema igre, mi ćemo da ponudimo najbolje uslove", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da vlada ulaže u Suboticu, navodeći da se od devedesete godine, kad su krenuli radovi na "ipsilon" kraku, ulazi u ozbiljnu fazu i da je uloženo 300 miliona iz budžeta, a da je vlada spremna da uloži još više.

Navodi da u industrijsku zonu u Subotici, koja je među najvećim radnim zonama u Srbiji, godišnje uđe 15.000 kamiona i da je važno da oni ne prolaze kroz grad, te da je zato "ipsilon" krak veoma značajan.

On je rekao i da je zahvalan svojim savetnicima iz Nemačke, kao i nemačkoj ambasadi, te istakao da je Srbija razumela svoje zadatke i da je spremna da ih ispuni.

izvor: Tanjug, agencije