20.03.2017.

Aplikaciju za strance najviše preuzimaju građani Srbije


Mobilna aplikacija "Audio-vodič kroz Srbiju", namenjena tranzitnim turistima, postala je hit među našim turistima

Aplikaciju koja je pre tri nedelje puštena u rad, do sada je preuzelo 6.068 ljudi, među kojima je 96 odsto građana Srbije. Aplikacija je namenjena stranim turistima, a pomoćnica direktora Turističke organizacije Srbije Vesna Raca Radisavljević ne krije zadovoljstvo što se ispostavilo da je audio vodič najviše zainteresovao naše građane.

"Aplikacija treba da motiviše putnike da tokom boravka u Srbiji obiđu znamenitosti, a dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. Preuzimanje je besplatno i internet konekcija je potrebna samo tokom preuzimanja. Verujem da će tokom uskršnjih praznika broj stranih korisnika, koji će prolaziti kroz Srbiju, dostići broj nasih gradjana koji očigledno zele da upoznaju Srbiju", kaze Raca za Novosti.

Osim audio-zapisa, aplikacija sadrži i fotografije i opise 1.200 lokaliteta, mape i kontakte koji mogu biti korisni tokom putovanja. Aplikaciju je radio TOS pomoću Regionalne razvojne agencije "Zlatibor", kao deo "Programa razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji (PSD)", a koji finansira švajcarska vlada, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: iliustracija, patrisyu/freedigitalphotos.net