01.03.2017.

97,6 miliona dinara - za obnovu vrtića u Novom Sadu


Za održavanje i opremanje 64 vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" ove godine iz gradskog budžeta biće izdvojeno 97,6 miliona dinara

Međutim, ova sredstva su dovoljna samo za radove u tek nekoliko objekata, tako da proširenja kapaciteta neće biti.

Najviše novca, 37,2 miliona dinara, će otići na završetak obnove vrtića u Zlatne grede 6, koji je bio zatvoren nekoliko godina jer se kuća urušavala. Radovi su započeti prošle godine.

Rekonstrukcija očekuje i vrtić u Pap Pavla 9 i za to je planirano osam miliona dinara. Značajnija sredstva su planirana i za Centralnu kuhinju koja već tri godine čeka da bude konačno završena, pa će pet miliona dinara biti utrošeno za izgradnju agregata i priključaka, kao i još 1,2 miliona dinara za tehničku dokumentaciju. Međutim, i dalje je neizvesno kada će ovaj objekat biti završen.

Budžetska sredstva su planirana i za rekonstrukciju kotlovskih postrojenja u vrtiću u Rumenki u visini od tri miliona dinara, a 3,5 miliona za razne radove na održavanju vrtića u Stevana Hristića na Novom naselju.

Predviđeno je i da se osam miliona dinara upotrebi za različite radove u vrtićima u ulicama Antona Urbana, Alekse Šantića, Save Kovačevića 7 i u Veterniku u Ulici Kralja Aleksandra, kao i još 1,5 milion dinara za održavanje vrtića u Starim Ledincima.

Drugih radova u vrtićima neće biti.

Dva miliona dinara biće utrošeno za raznu tehničku dokumentaciju, dok će pet miliona dinara biti potrebno za legalizaciju nekoliko objekata predškolske ustanove. Takođe, Grad će iz kase dati 2,5 miliona dinara za kupovinu jednog vozila za dostavu hrane i još 8,7 miliona dinara će se upotrebiti za administrativnu opremu za sve vrtiće.

Podsetimo, Svetska banka dala je Srbiji kredit od 50 miliona dolara da obnovi postojeće i otvori nove vrtiće. Novi Sad će pokušati da dobije deo tog novca, od kojeg bi bio izgrađen novi vrtić na Klisi.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija, instagram.com/nsinfo