25.03.2017.

1.000 dečaka i devojčica igralo "između dve vatre" na platou "Vujadin Boškov"


Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju turnira „Između dve vatre Novi Sad“ na platou “Vujadin Boškov” ispred Spensa
a za takmičenje se prijavilo oko 1000 dečaka i devojčica iz 22 novosadske osnovne škole.

Organizatori te jednodnevne manifestacije su Sportsko udruženje “Sportisimo” i Udruženje građana “Novi Sad”, a pokrovitelј je Grad Novi Sad.

- Važno je da deca što više slobodnog vremena provode u igri i da kroz druženje stiču nova prijatelјstva. Ovo odlično organizovano takmičenje im pruža priliku, ne samo da se druže, već i da mnogo toga nauče kroz sportske discipline i takmičenje. Mi stariji smo se nekada mnogo više družili u prirodi, jer nismo imali kompjutere, niti smo sedeli mnogo ispred televizora, ali zato sada imamo najlepše uspomene na detinjstvo. Tim primerom treba da se vode i današnje generacije koje stasavaju uz modernu tehnologiju i da se trude da naprave dobar balans između vremena provedenog u sportskim aktivnostima i npr. uz internet. Sve pohvale za one koji su organizovali ovu vrsnu aktivnost i koji pričinjavaju radost kako deci, tako i njihovim roditelјima. Grad će se uvek truditi da obezbedi najmlađim Novosađanima kvalitetne sadržaje i nadam se da će ova manifestacija trajati još dugi niz godina - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Ceremoniji otvaranja takmičenja prisustvovao je i proslavlјeni sportista, višestruki svetski šampion u kik-boksu Nenad Pagonis, koji je sa decom podelјenom u dve ekipe i članom Gradskog veća za sport i omladinu odigrao prvu simboličnu utakmicu. Organizatori su naveli da prva sportska manifestacija “Između dve vatre Novi Sad” ima sjajan odziv osnovnih škola, kao i to da je takmičenje humanitarnog karaktera, jer svi građani mogu da donesu plastične čepove i predaju ih Udruženju građana “Čepom do osmeha”. Na istoj manifestaciji, zahvalјujući Gradskom rukometnom savezu grada Novog Sada koji se priklјučio organizaciji, đaci imaji priliku da se oprobaju u “mini rukometu” na platou SPENS-a.