12.02.2017.

Za rođendan umesto cveća dobila isečke - na poklon 5.000 računa


Građani smišljaju neobične načine da povećaju šanse u novoj nagradnoj igri
Gospođa iz okoline Beograda za rođendan umesto cveća dobila isečke

Više od 5.000 fiskalnih računa prikupila je jedna gospođa iz okoline Beograda koja je nedavno proslavila rođendan! Zamolila je svoje prijatelje da joj umesto cveća i poklona donesu račune i tako podare veću šansu za dobijanje neke od nagrada u igri "Uzmi račun i pobedi".

Problem je, međutim, nastao kada je te račune trebalo poslati, jer joj je za to neophodno više od 500 koverata.

Jedan od razloga koji su je podstakli na ovakav potez je i njena želja da učešćem u nagradnoj igri pomogne svojoj opštini da dobije besplatan internet "Ona je zaista šampion sa ovom inicijativom koja jeste neuobičajena", kažu u Ministarstvu državne uprave. - Toliki napor ne može da se ne primeti, ali cilj nagradne igre je da se svi građani uključe i zato je uvedeno dnevno ograničenje u poštama da se dele tri koverte po osobi, kako bi učestvovali svi građani koji žele.

Oni naglašavaju da je želja da se animira što više građana da redovno traže i uzimaju fiskalne račune i slipove i na taj način se aktivno uključe u suzbijanje sive ekonomije, čime se podiže poreska kultura i jača poreski moral.

"Vrednost kupovine nije važna i zato visina računa ne povećava šansu za dobitak, fokus je na njihovom uzimanju kao poslednjem koraku pri kupovini", kažu u Ministarstvu.

"Uzmi račun i pobedi" je jedna od 68 mera iz nacionalnog Programa za suzbijanje sive ekonomije i način da se animira šira zajednica. U cilju stimulisanja bezgotovinskog plaćanja, oni koji prilikom kupovine koriste bilo koju karticu imaće dvostruku šansu za dobitak, jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove sa kojima ravnopravno mogu da učestvuju u nagradnoj igri", pišu Večernje novosti.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija