06.02.2017.

Voša protiv Voše 4:2 - u senci teške povrede Jovančića


Sunačno prepodne u nedelju pogodovalo je fudbalerima Vojvodine da podeljeni u dve grupe, odigraju međusobni susret
Trener Dragan Ivanović želeo je da na delu vidi sve momke na koje računa za proleće, kao i one koji se još uvek nalaze na probi. Do 23. minuta sve je izgledalo kako treba, a onda se dogodio momenat koji je oneraspoložio sve u taboru crveno-belih. Na sredini terena u duelu su se našli Vukasović i Jovančić, ovaj drugi je nezgodno pao i s bolnom grimasom na licu napustio teren. Odmah je prevezen u Urgentni centar, gde je ustanovljeno da je slomio ključnu kost i pred njim je, nažalost, duža pauza.

- Pauza će, bez sumnje, potrajati barem mesec i po - dva i sada je najvažnije da mu polomljena kost što pre sraste - rekao je dr Borko Vukosav. - Posle toga ćemo uraditi sve što je u našoj moći kao bismo ga osposobili za brz povratak na teren. Sam susret doneo je dosta trčanja na obe strane, neravan teren dosta je ometao fudbalere, ali su se oni trudili da pokažu koliko toga su uradili tokom priprema. Sa njima su bili i povratnici u tim Aleksandar Paločević i Dejan Meleg, kod kojih je bilo očigledno da su propustili najvažniji deo priprema, ali su, svejedno, sa nekoliko majstorskih poteza pokazali koliko znače za crveno-bele.

Zanimljivo je da se na probi našao i nekadašnji kapiten omladinskog tima Voše Milovan Petrić, a pod posebnom pažnjom bio je nastup tamnoputog Italijana Raufa Komaporea. Igrač koji je poreklom iz Burkine Faso nije pokazao puno toga i teško je poverovati da će se Ivanović odlučiti da mu ukaže priliku da konkuriše ze ekipu. Naravno, to će zavisiti na kraju od šefa struke, ali prvi, doduše laički utisak, nije povoljan, piše Dnevnik.

- U duelu naše dve ekipe dosta se trčalo, a ritam je pao u poslednjih 15 minuta - rekao je Ivanović. - Bila je ovo prva utakmica gde su gotovo svi igrači imali priliku da odigraju po 90 minuta i video se mali fizički pad kod pojedinaca, ali me raduje činjenica da su igrači koji su i do sada imali veću minutažu, poput Lakićevića, Planića, Puškarića, Vukasovića i Antića, lako izdržali napore. Imamo, znači, grupu fudbalera koja je već sada spremna za nastavak prvenstva.

Težak teren je onemogućio tečniju igru što se tiče pasova, a imamo problem i s fizičkom spremom kod nekih momaka, poput Paločevića i Melega, jer tačno se kod njih vidi nešto slabije trčanje. Pozabavićemo se time i nadam se da će u naredne dve nedelje oni popraviti taj segment. Ostalo je bilo sasvim dobro, a što se igrača na proveri tiče, još ćemo videti šta ćemo sa njima uraditi i kakav će im status biti. Žao mi je što se Jovančić teže povredio, nedostajaće nam puno, ali šta je tu je. Nadam se da će se što pre oporaviti i zauzeti mesto koje mu pripada.


Narandžasti – Plavi 4:2 (1:1)

VETERNIK: Teren u FC “Vujadin Boškov”, gledalaca: 100. Strelci: Malbašić u 10. i 90, Lakićević u 60. i Planić u 76. za Naranyaste, a Krstevski u 8. i Trujić u 82. minutu za Plave.
NARANDŽASTI: Rockov, Lakićević, Planić, Maslać, Puškarić, Antić, Vukasović (Jović), Paločević (Šćepanović), Spremo, S. Babić (Stamenić), Malbašić.
PLAVI: Perić, Kompaore, Andrejević, Petrić, Đurišić (Lazarević), Jovančić (Kovačević), Meleg (Nešković), Zličić, Knežević, Krstevski (Pantelić), Trujić.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

VIDEO: Promocija CD-a "Prvih 100 godina" Voše