11.02.2017.

Vojvodina i Baden-Virtemberg jačaju poljoprivrednu saradnju


Nemačka savezna država Baden-Virtemberg zainteresovana je za jačanje poljoprivredne saradnje
sa AP Vojvodinom.

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koja se nalazi u trodnevnoj studijskoj poseti Baden-Virtembergu, razgovarala je o modalitetima za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede između dve regije sa nemačkim domaćinima.

U nastavku posete Štutgartu, delegacija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koju predvodi pokrajinski sekretar mr Vuk V. Radojević, prisustvovala je delu sednice Parlamenta savezne države Baden Virtemberg. Tokom sednice, Zamenik predsednika Parlamenta Vilfrid Klenk pozdravio je delegaciju Sekretarijata, istakavši značaj partnerstva između dve regije.

Nakon sednice, upriličen je i radni sastanak, na kojem su predstavnici Sekretarijata razgovarali sa predsednikom parlamentarnog odbora za poljoprivredu, kao i predstavnicima različitih političkih frakcija.

Ovom prilikom je konstatovano da Baden – Virtemberg i Vojvodina dele veliki broj zajedničkih odlika i da postoji značajan prostora za proširenje saradnje, te da će se u narednom periodu zajednički raditi na njenom unapređenju. Podvučen je i značaj ovakve vrste međuregionalne saradnje na putu evropskih integracija Republike Srbije.

Pored članova Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, delegaciju čine i predstavnici Fonda za razvoj poljoprivrede Vojvodine, Zadružnog saveza Vojvodine i poljoprivrednih stručnih službi iz Novog Sada, Pančeva, Sremske Mitrovice i Vrbasa.

foto: instagram.com/nsinfo