22.02.2017.

Vojvodina dobila Razvojnu agenciju - otvaranje novih radnih mesta


Skupština APV usvojila je odluku o osnivanju Razvojne agencije Vojvodine

U njen rad biće inkorporiran i VIP Fond za privlačenje investicija i nikada akreditovana Agencija za regionalni razvoj Vojvodine.

"Razvojna agencija biće najvažnija alatka u sprovođenju politike ove vlade u oblasti razvoja, u podsticanju privrede i poljoprivrede i otvaranju novih radnih mesta", istakao je pokrajinski premijer Igor Mirović.

On je dodao da će agencija imati 35 zaposlenih, a da će njen upravni odbor činiti pokrajinska vlada, kako bi se radilo efikasnije.

Razvojna Agencija Vojvodine pokrivaće one segmente privrede koji nisu toliko pokriveni, istakao je Mirović.

"Želimo da sa Razvojnom agencijom Vojvodine posebno obuhvatimo sektore koji će značiti promociju, radićemo strategijska istraživanja da bismo znali gde i zašto ulažemo, zatim pripremu dokumentacije za podsticaje, kao  i uključivanje domaćih i međunarodnih fondova kroz funkciju razvoja Vojvodine", kaže predsednik Pokrajinske vlade.

Na pitanje koje će oblasti imati prioritet, Mirović je ranije za RTV istakao da će to biti one koje su u Vojvodini na marginama.

"To su turizam, razvoj preduzetništva, inovacije. Obično se o Vojvodini govori kao o poljoprivrednoj regiji, koja sada privlači i industrijske potencijale, time će i dalje nastaviti da se bavi Razvojna agencija Srbije. Mi želimo da se fokusiramo na one segmente koji će u budućnosti donositi nova radna mesta i davaćemo bespovratne podsticaje za to, pre svega na osnovu inovacija, tehnologije, odnosno onih grana koje su rastuće, a koje se ne prepoznaju u postojećim modelima podsticaja na nivou Republike".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo