07.02.2017.

Uskoro besplatne ture razgledanja grada - "Novi Sad je za sve"


Plan je da od aprila do kraja novembra ove godine budu organizovane četiri potpuno različite ture razgledanja grada

Da bi se na najbolji mogući način opravdale titule Evropske prestonice kulture 2021. i Evropske prestonice mladih 2019, a Novi Sad postao još traženija turistička destinacija, direktor Turističke organizacije grada Branislav Knežević kaže za Dnevnik da će u toku ove godine nastupati na velikom broju sajmova i promotivnih događaja, zajedno s Turističkom organizacijom Srbije. Kako ističe, radi se o oko 25 događaja, što u zemljama u okruženju, što u inostarnstvu.

– Radićemo još više i na promociji Novog Sada kao „City break” destinacije, što podrazumeva odmor od jedan do četiri dana – ukazao je Knežević. – Glavni motivi turista za dolazak na takve ture su istorijsko nasleđe, kultura, poslovni turizam, a takođe i noćni provod, a s obzirom na dve titule, nama će svakako biti akcenat na kulturi i na mladima.

On je rekao da će se kampanje raditi i putem televizije, radija, kao i na društvenim mrežama, „Jutjubu” i internet portalima, a u planu je i bilbord kampanja.

– Kada govorimo o nekim aktivnostima koje bi trebalo sprovesti jer nedostaju, to su nove publikacije koje će se bazirati na Novom Sadu kao gradu kulture i koje će biti prisutne u svakom hotelu i hostelu u gradu. U planu je i organizovanje besplatnih tura pod nazivom „Novi Sad je za sve”, koje će biti dostupne svim Novosađanima i turistima koji budu smešteni u Novom Sadu – istakao je Knežević.

Po njegovim rečima, plan je da od aprila do kraja novembra ove godine budu organizovane četiri potpuno različite ture razgledanja grada koje će se održavati dva puta nedeljno.

– Osim svega toga, želimo da organizujemo i jedan „road shonj”, što znači da ćemo svake godine pokušati da dovedemo jednu ili dve zemlje tako što ćemo spojiti naše agencije s agencijama iz tih zemalja. To smo već radili s Bugarskom i već imamo ugovorene ture koji dolaze u hotele koji su bili s nama na takvim biznis-sastancima – objasnio je Knežević.

Govoreći o tome šta to Novi Sad ima da ponudi, on je rekao da je to svakako Petrovaradinska tvrđava i staro gradsko jezgro, ali i da postoje sve veći upiti za Frušku goru. Knežević dodaje da je Fruška gora veoma važna, ali da, nažalost, još uvek nije turistički proizvod, i dodao da mora postojati bolji transport do nje, kao i do salaša i ostalih atrakcija u okolini.

Direktor TONS-a ističe da je veoma važna saradnja s inostranim novinarima i medijima, dodajući da su nedavno ugostili jednu novinarku „Gardijana” iz Velike Britanije.

– S njom smo napravili turu po Novom Sadu, a nakon toga smo organizovali sastanak s timovim zaslužnim za dobijanje dveju titula i urađen je intervju s njima pa sad očekujemo lep promotivni članak o tome – kazao je Knežević.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo