24.02.2017.

U subotu zahlađenje, na planinama i sneg - ali na kratko, u nedelju do 20 stepeni


U subotu zahlađenje, ali kratkog daha

Već u nedelju biće ponovo sunčano i toplo sa temperaturama i do 20 stepeni.

Još jedan topao dan, nažalost, pokvariće kiša najpre u Vojvodini i na zapadu Srbije, a do kraja dana i u ostalim krajevima. Današnje temperature u rasponu su od jutarnjih dva do maksimalnih 19 stepeni Celzijusovih. Posle sunčanog predaha, sutra ponovo zahlađenje, ali na sreću, kratkog daha. Već u nedelju biće ponovo sunčano i toplo sa temperaturama i do 20 stepeni!

- Zahlađenje sa kišom dolazi u subotu, a na planinama će padati i sneg - kažu u "Meteosu" za Novosti. - Ponegde i u nižim predelima može biti susnežice ili vlažnog snega. Na severu Srbije počinje postepeno razvedravanje u toku dana, a padavine će na jugu prestati do kraja dana. Od nedelje ponovo sunčanije i svakim danom sve toplije. Prva tri dana iduće sedmice biće vrlo toplo uz temperature od 14 do čak 20 stepeni.

Kako u "Meteosu" kažu, u sredu, četvrtak i petak biće promenljivo oblačno i moguća je povremena kiša uz pad temperature. Za naredni vikend očekuje se uglavnom suvo uz slabe jutarnje mrazeve, ali i postepeni porast dnevnih temperatura.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo