15.02.2017.

Takmičenje gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa - Građani preuzeli 2,5 miliona koverata

Zajedno sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi“ startovalo je i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova

Učešćem u nagradnoj igri građani se ne bore samo za sebe i potencijalne vredne nagrade – već i za grad u kojem žive, dok svaki izdati račun ili slip predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva. Takmičenje koje je počelo pre 14 dana traje do kraja marta, što je dovoljno vremena da se građani izbore da baš njihova opština ili grad dobiju besplatan internet i tako zajedno u svojoj sredini obezbede bolje uslove za život. Ovo takmičenje je primer kako se kroz povećanje svesti građana da uzimaju fiskalni račun prilikom kupovine robe i usluga doprinosi uspostavljanju finansijske discipline i da u borbi protiv sive ekonomije važnu ulogu ima svaki pojedinac, a ne samo državne institucije.

Prema poslednjim podacima, građani su do 14. februara na šalterima pošta preuzeli 2.495.680 besplatnih namenskih koverata, a poslali ukupno 837.871 koverat sa fiskalnim računima ili slipovima za učešće u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi, sapštila je Služba za odnose s javnošću Pošte Srbije.

Pošta Srbije do sada je odštampala i distribuirala u više od 1.500 svojih poslovnica širom Srbije ukupno 3.485.000 jednoobraznih namenskih koverata za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi".