16.02.2017.

Šta je u stvari minimalac - Kada gazda (ne) sme da vam uvede


Isplaćuje se kada postoji problem u poslovanju

Poslodavac ne može da isplaćuje radnicima minimalnu zaradu od 130 dinara po satu za standardno radno vreme i učinak, ako u pravilniku ili ugovoru o radu nije propisao razloge za uvođenje minimalne zarade.

Minimalna zarada se isplaćuje po pravilu onda kada poslodavac, zbog problema u poslovanju, nije u stanju da isplati veću, ugovorenu platu i zato je dužan da najavi uvođenje minimalne plate, kaže profesor Pravnog fakulteta Union Mario Reljanović.


Šta je u stvari minimalna zarada?                          

Izmenama Zakona o radu, kako je za Radnik.rs rekao profesor Reljanović, izgubio se smisao "minimalne zarade" i na osnovu današnjeg zakona je teško shvatiti šta je to zapravo.

"Originalna ideja je bila da poslodovac isplaćuje iznos zarade koji ne može biti niži od minimalne, ali ni jednak minimalnoj zaradi. Poslodavac može da isplaćuje minimalnu zaradu šest meseci ukoliko iz ekonomskih razloga nije u mogućnosti da isplati ugovorenu, ali nakon tog perioda radniku mora da isplati razliku između ugovorene i minimalne zarade za to vreme", kaže on.

Prema tom tumačenju, kako kaže Reljanović, isplata minimalne zarade je izuzetak (isplaćuje se kada postoji problem u poslovanju), a ne pravilo. Izmenama propisa, kako kaže, došli smo do toga da minimalna zarada može biti i ugovorna zarada, odnosno poslodavac može da ugovori i "minimalac".

"Poslodavci mogu da dodaju jedan dinar na minimalnu zaradu i oni nisu u prekršaju, ali to je izvrgavanje propisa", kaže on.

Prema odluci Socijalno-ekonomskog saveta, minimalna cena rada po satu ove godine je 130 dinara, a to je 22.620 dinara mesečno za puno radno vreme.

izvor: radnik.rs, 021.rs, agencije, foto: ilustracija, radnatt/freedigitalphotos.net