28.02.2017.

Prezentacija pete faze Bulevara Evrope (novi most) - Kinezi zainteresovani za ulaganje u Novi Sad


– Kapitalni infrastrukturni projekti, značajni za Novi Sad i njegov turistički potencijal
biće u utorak predstavljeni u ambasadi Kine u Beogradu – izjavio jeza „Dnevnik” gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Prezentaciji, će, kako je dodao, prisustvovati i nekoliko kineskih kompanija. Da su investitori s Dalekog istoka zainteresovani za ulaganja i realizaciju važnih projekata u Novom Sadu najbolje svedoči činjenica da je gradonačelnik samo nakon sedam dana od prijema ambasadora Kine Li Mančanga u Gradskoj kući dobio iz ambasade poziv za prezentaciju važnih projekata Novog Sada.

– Naša prezentacija će se odvijati u dve faze – objašnjava gradonačelnik. – U prvoj ćemo predstaviti velike infrastrukturne projekte, petu fazu Bulevara Evrope, odnosno obilaznice oko Novog Sada. Peta faza se odnosi na nastavak izgradnje deonice na ukrštanju Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, preko Limana četiri, potom na novi most preko Dunava i spajanje kod Sremske Kamenice s budućim novim putem Ruma – Novi Sad. Učesnici prezentacije će dobiti uvid i u finansijsku konstrukciju projekta.

Radi se o velikom i skupom projektu od ogromne važnosti za Novi Sad, za koji su kineske kompanije već pokazale značajno interesovanje.– U drugoj fazi prezentacije želimo da predstavimo turistički potencijal grada Novog Sada kao Evropske prestonice kulture 2021. godine i Omladinske prestonice Evrope 2019. Želimo da se poveća broj turista iz Kine koji će posetiti naš grad – rekao je Vučević.

– Ukoliko Grad Novi Sad bude postigao saradnju s kineskim kompanijama, biće nam potrebna podrška države Srbije i AP Vojvodine da bismo obezbedili najpovoljnije finansijske okvire za realizaciju projekata u naredim godinama.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo