03.02.2017.

Počeo "Festival ljubavi" na Trgu slobode (FOTO)


Puštanjem balona u obliku srca i nastupom benda Kal počeo je "Festival ljubavi"
koji će, u organizaciji ''Color Press Grupe'' i kompanije ''Ninamedia'', trajati do 9. marta na Trgu slobode.

Prisutnima na otvaranju obratili su se predstavnici projekta ''Novi Sad 2021'' i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.


- Dobrodošli na otvaranje još jedne prelepe manifestacije Novog Sada-Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope. Brojna dešavanja u našem gradu potvrđuju prestižne evropske titule koje su nam dodeljene prošle godine, a siguran sam da ćemo ih i ove godine apsolutno opravdati. Pred nama su Dan zaljubljenih i Dan žena i Novi Sad zaista dostojno proslavlja datume posvećene ljubavi. Očekuje nas mesec dana dobrih kulturno-umetničkih i zabavnih programa i siguran sam da ćemo u njima uživati kao i u proteklom Vinterfestu – nagalsio je Dalibor Rožić.


Tokom Festivala publika će moći da uživa u nastupima novosadskih muzičkih bendova i di-džejeva, u radovima fotografa, ali i da pogleda slike poznatih Novosađanki i fotografije iz novosadskih ateljea s kraja 19. i početka 20. veka što je rezultat saradnje sa Galerijom Matice srpske, Muzejom Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Muzejom grada.


Na Trgu su postavljeni cvetni zid sa prirodnim cvećem ali i veliko srce kao simbolična vrata za ulazak na Trg, a organizatori pozivaju parove koji su se venčali u 2016. godini da se putem mejla nsfestivalljubavi@gmail.com prijave za nagradnu igru ''Koliko se poznajemo'' koja će biti održana 13. februara. Pobednici će osvojiti putovanje na Kopaonik, a svi prijavljeni parovi će dobiti poklon sponzora i zajedničku fotografiju. Festival će nagraditi i najlepši ljubavni par, a oni koji žele da učestvuju, svoje fotografije, uz podatke, treba da pošalju na pomenutu mejl adresu. Par sa najviše lajkova na portalu nshronika.rs dobiće putovanje na Jahorinu, a glasanje počinje 20. februara.

Novosadski vajari i studenti vajarstva predstaviće svoja umetnička dela sa temom ''ljubav'', skulpture će biti prodate na aukciji, a novac od prodaje biće doniran Prihvatilištu za beskućnike u Futogu. Detalji o Festivalu mogu se pratiti na zvaničnoj Facebook stranici – Festival ljubavi Novi Sad ili na sajtu www.color.rs/love2017