25.02.2017.

Peticija za ukidanje naplate parkinga


Peticiju za ukidanje naplate parking mesta u Gagarinovoj ulici i delu Bulevara oslobođenja
pokrenule su nekoliko skupština stanara, iako je i sama naplata uvedena nakon inicijative građana.

Predsednik Mesne zajednice "Omladinski pokret", kaže da mesnu zajednicu nisu kontaktirali ni pokretači inicijativa, niti nadležne institucije.

Uvođenje Gagarinove ulice i dela Bulevara oslobođenja u organizovani sistem naplate urađeno je po Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve Novog Sada, a na inicijativu građana koji stanuju u tom delu grada. Primena naplate parking je počela 1. Јanuara.

Prema rečima nekih stanara ovog dela grada, oni su ugovorom pri kupovini stana dobili i parking mesto, koje sada plaćaju 130 dinara mesečno. Postoje i oni koji smatraju da je naplata obezbedila više parking mesta za stanare.

U saopštenju Parking servisa kažu da se uvođenje određenih ulica u sistem naplate vrši posle saobraćajnih analiza opterećenosti parkirališta i saobraćaja, a to se odnosi i na određene parking prostore koji se nalazi u dvorišnim delovima.

Oni dodaju i to da ako procene kažu da će veliki broj građana koji želi da izbegne naplatu parkiranja, parkirati upravo u dvorištima i na taj način blokirati parking prostor stanarima, onda je logično da i takvi prostori ulaze u organizovani sistem naplate.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, start08/freedigitalphotos.net