27.02.2017.

Peta faza Bulevara Evrope: Novi most preko Dunava od Telepa i Limana 4 - Kinezi bi da grade


Budući veliki investicioni poduhvati planirani u nerednih nekoliko godina
poput pete faze izgradnje Bulevara Evrope i još nekoliko značajnih kapitalnih projekata, biće predstavljeni u Ambasadi NR Kine u Beogradu.

Da su investitori sa Dalekog istoka zainteresovani za ulaganja i realizaciju nekih projekata, potvrđuje i najava prezentacije u kineskoj ambasadi samo sedam dana od posete ambasadora Li Mančanga Gradskoj kući.

- Projekat peta faza Bulevara Evrope, odnosno zapadne obilaznice oko Novog Sada, odnosi se na nastavak izgradnje na deonici od ukrštanja Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, preko Limana 4. Potom na novi most preko Dunava i spajanje, kod Sremske Kamenice, sa budućim novim putem Ruma - Novi Sad - pojašnjava gradonačelnik Miloš Vučević.


Reč je o velikom i veoma skupom projektu, koji će biti predstavljen kompanijama koje su već pokazale značajno interesovanje.

Vučević je za Novosti dodao da će Kinezi imati uvid i u projekat biciklističkih staza u Novom Sadu, radno-industrijske zone "Sever 4" i budućeg kreativnog polisa za mlade u novosadskoj Kineskoj četvrti.

- Kada je reč o privlačenju investitora, ova prezentacija je izuzetno dobar znak, jer su naši kineski prijatelji nagovestili da su za njih ovo interesantne teme - smatra Vučević, napominjući da ti kapitalni projekti, od ogromne važnosti za grad, zahtevaju velika finansijska ulaganja.

- Ukoliko postignemo određenu saradnju sa kineskim kompanijama, biće nam potrebna i podrška države Srbije i AP Vojvodine, kako bismo obezbedili najpovoljnije finansijske okvire za realizaciju projekata u narednih pet do deset godina - poručuje gradonačelnik.

izvor: novosti.rs, agencije, foto1: ilustracija, foto2: instagram.com/nsinfo