09.02.2017.

Parking na šljunku i u blatu - a plaća se


Novi Sad godinama kuburi sa parking prostorom, te se Novosađani na razne načine dovijaju , pa tako ne prezaju da automobile parkiraju i na mestima gde to nije prikladno i dozvoljeno

Sličan "parking" nikao je u blizini vrtića "Vilenjak" u Radničkoj ulici, piše RTV.

To je ustvari samo privremeno parkiralište, blatnjavo i puno rupa, ali dnevno se tu parkira na desetine vozila. Prostor nije asfaltiran, pa posebne poteškoće nastaju kada padne kiša ili sneg.

Ipak, ovaj parking je u sistemu Parking servisa i naplaćuje po režimu "bele zone". U "Parking servisu" kažu da oni ne odlučuju o tome koja parkirališta će ući u zonu naplate.

"Parking u Radničkoj ulici je privremenog karaktera, što znači da izvođenje većih radova kao što je asfaltiranje, nažalost, nije moguće, jer je to površina koja je predviđena za neku drugu namenu, odnosno uređenje i izgradnju nekih trajnih sadržaja", kaže za RTV Jasna Kovčin, portparolka JKP "Parking servis".

Na ovaj parking dva puta godišnje nasipaju šljunkom, ali to nije dovoljno kako bi se na njemu normalno parkiralo. Građani se pitaju zašto se ovaj parking naplaćuje ako se ne održava kako treba.

U gradskoj Upravi za saobraćaj i puteve kažu da je saobraćajni inspektor izdao nalog "Parking servisu" da otkloni nedostatke i uredi parkiralište.

izvor: rtv.rs, agencieje, foto: ilustracija, phanlop88/freedigitalphotos.net