25.02.2017.

Ovde je novac bezvredan - Žur buvljak 27. februara u CK13


Poklanjamo, razmenjujemo, recikliramo, družimo se u našem klubu i dvorištu uz muziku i piće

Žur buvljak održaće se u ponedeljak, 27. februara u 18 sati u Omladinskom centru CK13

Ukoliko imate bilo šta što vam više ne treba, a nekome može da zatreba kao što su odeća, obuća, knjige, društvene igre, alat, igračke, donesite na buvljak.

"Možete doneti sve što vam padne na pamet i odneti sve što vam se svidi, ili samo doneti, ili samo odneti. Ovde je novac bezvredan. Žur buvljak znači: poklanjamo, razmenjujemo, recikliramo, družimo se u našem klubu i dvorištu uz muziku i piće", poručuju organizatori.

Sve što je ispravno, upotrebljivo i u dobrom stanju je dobrodošlo. Zbog kapaciteta Besplatne radnje, nisu u prilici da smeste kabaste stvari.

Ideja o besplatnim radnjama se rodila u zapadnoj Evropi krajem prošlog veka, kada u mnogim zemljama dolazi do smanjenja količine novca koji država izdvaja za najugroženije slojeve stanovništva. Pokretači besplatne radnje dolaze do zaključka da, iako se zemlja ekonomski razvija, raste i broj ljudi koji ne uspevavaju da zadovolje svoje najosnovnije potrebe. Ideja vodilja je da svog suseda ne gledamo kao konkurenta, već da pokušamo da pronađemo načine komuniciranja u društvu koji se ne zasnivaju na profitu.

Besplatna radnja u Omladinskom centru CK13 nastala je kao odgovor na sveprisutno štancanje svega, u svim veličinama, bojama, oblicima i materijalima, što rezultira gomilanjem i zatrpavanjem stvari koje će na kraju završiti u kontejnerima, umesto u nečijoj sobi, polici, ormanu.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija