10.02.2017.

Novo osvetljenje u Petrovaradinu, Adicama, Veterniku, Kovilju...


Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (nekada ZIG) sledi objavljivanje javnih nabavki
radi izrade projekata i nacrta potrebnih za izgradnju više javnih osvetljenja u gradu i prigradskim naseljima. Uprava je na kraju godine obustavila desetak javnih nabavku u vezi s postavljanjem javne rasvete jer se na javni oglas nije niko javio, a obaveštenje o tome objavljeno je na sajtu javnih nabavki u prvim radnim danima 2017.

Nekadašnji ZIG je, inače, završio bezmalo sve javne oglase i potpisani su ugovori s izvođačima radova pa se na početku nove građevinske sezone čeka kojim sledom će se nizati investicije predviđene za ovu godinu.

Ove godine u planu da sijlice zasvetle, kako se vidi iz javnih nabavki, na područjima mesnih zajednica Adice, Šangaj i „Gavrilo Princip“.

Izgradnja javnog osvetljenja planirana je i u Ulici Milivoja Živanovića u Veterniku, na Kameničkom putu u Sremskoj Kamenici i na Mišeluku u Petrovaradinu od Kameničkog puta do novoizgrađenog objekta Novosadske toplane, oko sportske hale u Ulici Rade Končara u Petrovaradinu, u Ulici Jovana Pavlice u Kovilju.

Uz postavljanje javnog osvetenja planirano je da neke ulice budu i komunalno uređene te je tako plan da se izgrade saobraćajne površine i atmosferska kanalizacija u Ulici kralja Petra Prvog u Veterniku (deonica od kružne raskrsnice do Ulice Tome Maksimovića) i u kraku Ulice Milana Tepića.

I u centru Novog Sada planirano je da se osim javnog osvetljenja u Ulici Jovana Runjanina (u blizini parkinga SNP-a) izgrade i saobraćajne površine, vodovod i kanalicacija.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo