03.02.2017.

Novi Sad - prestonica ljubavi: Prvi "Festival ljubavi" na Trgu slobode


Prvi "Festival ljubavi" biće otvoren večeras u 19 časova na Trgu slobode

Manifestaciju će otvoriti član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić, a prisutnima će se obratiti i predstavnici projekta "Evropska prestonica kulture 2021".

"Festival ljubavi" počeće puštanjem balona u obliku srca, a pozvani su svi roditelji da povedu decu na Trg slobode kako bi zajedno ovim simboličnim činom otvorili manifestaciju posvećenu ljubavi.

Nakon svečanog otvaranja na bini će nastupiti bend "Kal", urbani romski bend iz predgrađa Beograda, kako sami sebe opisuju. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock'n"Roma i to svakako najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006. godine do sada u inostranstvu su odsvirali preko 600 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima i postigli zavidnu evropsku karijeru.

Za kraj večeri muziku će birati DJ sa O radija.

"Novi Sad – prestonica ljubavi" glavna je tema "Festivala ljubavi" koji se organizuje u susret praznicima Dan zaljubljenih, Sveti Trifun i Dan žena, a trajaće do 9. marta.

Na Trgu slobode biće postavljena jedinstvena konstrukcija od različitog cveća - Flower Wall, na kojoj će parovi moći da okače katanac ljubavi, a isti da kupe u suvenirnici. U drvenim kućicama naši izlagači ponudiće različit program – suvenire, vino, slatkiše, toplu čokoladu, poklone...

Centralna bina biće rezervisana za nastupe novosadskih bendova i DJ-ejeva.

Parovi koji su se venčali u 2016. godini pozvani su da se jave putem mejla nsfestivalljubavi@gmail.com i na taj način se prijave za nagradnu igru "Koliko se poznajemo" koja je organizovana 13. februara. Pobednici igre osvojiće putovanje na Kopaonik, a svi prijavljeni parovi će dobiti poklon sponzora, kao i zajedničku fotografiju.

Biće nagrađen i najlepši ljubavni par, a oni koji žele da učestvuju svoje fotografije, uz podatke, treba da pošalju na mejl. Par sa najviše lajkova na portalu nshronika.rs dobiće putovanje na Jahorinu, a glasanje počinje 20. februara.

Tokom "Festivala ljubavi" posetioci će na panoima imati priliku da vide fotografije novosadskih autora sa temom "Ljubav", kao i slike poznatih Novosađanki i fotografije iz novosadskih ateljea s kraja 19. i početkom 20. veka, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Muzejom Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Muzejom grada.

Novosadski vajari i studenti vajarstva predstaviće svoja umetnička dela sa temom "Ljubav". Sva dela biće prodata na aukciji, a novac od prodaje doniran Prihvatilištu za beskućnike u Futogu.