26.02.2017.

Nemačka traži dobavljače iz Srbije


Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) i Privredna komora Srbije (PKS) pozvale su
srpske privrednike da se priključe projektu "Dobavljačka inicijativa nemačkih kompanija iz pokrajine Severna Rajna Vestfalija“, koji se će održati 30. marta 2017. godine u PKS.

Kako je saopštila Nemačko-srpska privredna komora, cilj je da se odabrane kompanije iz Srbije sastanu sa nemačkim firmama iz nemačke pokrajine Severne Rajne Vestfalije, koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvodjačima iz Srbije.

Rok za dostavljanje prijava za sve zainteresovane kompanije je 1. mart 2017. godine.

Projekat organizuje AHK Srbija u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Industrijsko-trgovinskom komorom grada Dortmunda, nemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.), uz podršku NRW International GmbH i Evropske mreže preduzetništva.

"Srpskim privrednicima se pruža šansa da se predstave nemačkim kompanijama, uspostave nove kontakte i prošire svoje poslovanje i na nemačko tržište", navodi se u saopštenju.

Delegaciju iz Nemačke čine predstavnici 22 kompanije iz metalopreradjivačkog sektora, kao i sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike.

izvor: Beta, foto: ilustracija