14.02.2017.

Na Trgu slobode sve u znaku ljubavi


Na Trgu slobode sve je u znaku ljubavi

„Cvetni zid” s katancima ljubavi, „Kapija ljubavi”, skulpture studenata vajarstva na temu ljubavi... Takođe, „Ljubav” je tema izložbe fotografija sedmoro novosadskih fotografa, koje krase Festival ljubavi i centar grada.

– Na mojoj fotografiji su trojica očeva koji drže decu na ramenima za vreme jednog koncerta na Trgu slobode – objašnjava foto-reporter lista Dnevnik Radivoj Hadžić. – Pretpostavio sam da će većina izložiti fotografije sa zaljubljenim parovima, a ljubav je izuzetno širok pojam. Zato sam odlučio da to moje bude drugačije, a opet u skladu s dešavanjima na Trgu.


Foto-reporter Tanjuga Jaroslav Pap inspiraciju pronalazi pretežno u prirodi, a na njegovoj fotografiji, izloženoj na Trgu, nalazi se par labudova.

– Tema je bila ljubav, a ljude neću da slikam jer su prevaranti – svoju inspiraciju je objasnio Pap. – Kad vole, životinje istinski vole, kod njih se ljubav ne „prodaje”, kao što je slučaj s ljudima. Labud je doživotni partner i veliki roditelj. Kad izgubi partnera, on doživotno tuguje ili vrlo brzo ugine. Retko se dogodi da ponovo nađe partnera. Ova fotografija nastala je na Šodrošu.

Osim Radivoja Hadžića i Jaroslava Papa, svoje fotografije na temu „Ljubav” izložili su Aleksandar Milutinović, Darko Dozet, Dušan Pujić, Mladen Sekulić i Tijana Hen.

izvor: dnenvik.rs, foto: facebook.com/festivalljubavi