09.02.2017.

Lakićević: Prihvaćen sam od navijača i celokupne javnosti i to me dodatno motiviše - posle Voše Evropa


 Želim da sa Vojvodinom osvojim jednu od titula i da, posle toga, odem u neki veliki evropski tim

Tokom zimskih priprema fudbalera Vojvodine, šef stručnog štaba Dragan Ivanović i njegovi saradnici rade na uspostavljanju novog sistema igre.

To znači da u poslednjoj liniji odbrane deluju tri štopera, a da su bekovi dobili veća zaduženja i da, praktično, pokrivaju svoju stranu terena, kako u defanzivi, tako i u napadu, prenosi Dnevnik. Utisak je da to prija Ivanu Lakićeviću i Nikoli Antiću, iako ovakva koncepcija od obojice zahteva maksimalnu fizičku pripremljenost. Uz to, tokom mesec dana rada u Novom Sadu i u Budvi, Lakićević je već tri puta pogađao mrežu suparničkih ekipa, pokazujući da mu ni ofanzivna zaduženja nisu strana i da se u njima sve bolje snalazi.

- Kada sam počinjao karijeru, igrao sam na poziciji desnog krila i sada se to očigledno primećuje - rekao je popularni Mogli za Dnevnik. - Sve bolje se snalazim u novoj formaciji koju trener Ivanović forsira i zadovoljan sam zbog toga. Ona zahteva od svakog pojedinca besprekornu spremnost i mogućnost da pokrije dve pozicije, što u mom slučaju znači čitavu stranu uz desnu aut-liniju. Antić i ja smo bekovi-krila i ubeđen sam da ćemo oporavdati poverenje koje nam novi šef ukazuje i koje u nas imaju navijači Voše.

Lakićević je među prvima po angažmanu na treninzima, nikada ne kalkuliše i pristalice Voše to umeju da cene.

- Pre svega, drago mi je što imam priliku da radim sa novim šefom. Treniramo odlično, dobro znamo šta nas na proleće očekuje. Lično, očekujem i priželjkujem još bolje rezultate Vojvodine i osvajanje jednog od trofeja u domaćoj konkurenciji. Tu šansu najpre vidim u Kupu, jer pobednički pehar u tom takmičenju je i moja velika želja. Što se treninga tiče, zadovoljan sam načinom na koji radim, iako sam siguran da mogu još bolje. Pristalica sam teorije da svaki rad i trud uvek moraju da se isplate i zbog toga na svakom treningu i utakmici, pružam sve od sebe. Takav sam, po prirodi sam veliki borac i drago mi je što su ljudi to primetili, u šta mogu da se svakodnevno uverim kroz kontakte koje imam sa onima koji prate naše igre.

Lakićević ne skriva ni to da ga posebno ispunjava to što će deo života provesti u Novom Sadu.

- U Novom Sadu se osećam kao da sam ovde rođen. Prihvaćen sam od navijača i celokupne javnosti i to me dodatno motiviše. Ekipa je zaista odlična, posedujemo kvalitet i to me ispunjava u verovanju da možemo da ispunimo ciljeve koje pred sobom imamo, a koji nisu mali. Želim da sa Vojvodinom osvojim jednu od titula i da, posle toga, odem u neki veliki evropski tim - poručio je Ivan Lakićević, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo