28.02.2017.

Kreću radovi - Ove godine rekonstrukcija kanalizacije na Detelinari, Popovici, Čardaku i u Bukovcu


Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" započela je sa planiranim investicijama za 2017. godinu

Tokom prethodne nedelje, počela je rekonstrukcija kanalizacije na Detelinari. U pitanju je stari deo kanalizacione mreže. Radi se u tri ulice: Janka Čmelika, Ilije Birčanina i Svetislava Kasapinovića između ulica Branka Bajića i Hadži Ruvimove. Trenutno je u ovom delu grada izmenjen i režim saobraćaja.  Ovo je nastavak investicije koja je započeta prošle godine rekonstrukcijom kanalizacione mreže u Koperinikovoj ulici. Ovim će se u potpunosti rekonstruisati kanalizaciona mreža u ovom bloku naselja i poboljšati odvođenje otpadnih i atmosferskih voda iz ovog dela grada, kažu u "Vodovodu". Investicija je vredna 11 miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana.

Kada je reč o izgradnji vodovodne mreže, nastavljaju se radovi na Popovici u zoni rezervoara R-3. Cela investicija započeta je tokom prošle godine. Ove godine nastavljaju se radovi i na Čardaku. U pitanju je završetak izgradnje kanalizacione mreže i priključaka. Ovim će se rešiti dugogodišnji problem sa septičkim jamama koje su u ovom delu grada dosta nepristupačne.

Takođe, obezbeđena su i sredstva za izgradnju druge visinske zone za Bukovac. Stanovnici Bukovca imaju višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem i pritiskom. U planu je i izgradnja rezervoara u ovom delu grada i time bi ova investicija bila zaokružena, kažu u "Vodovodu".

Jedna od najvećih investicija u ovoj sezoni je rekonstrukcija primarnog voda, magistralnog prstena koji se proteže od Bulevara Evrope preko Rumenačkog puta do Privrednikove ulice. Ovaj vod snabdeva radnu zonu, i Grad je za njegovu rekonstrukciju izdvojio iz budžeta 60 miliona dinara. Ovim radovima poboljšaće se vodosnabdevanje ovog dela grada, ali i smanjiti broj havarija na dovodniku.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija