26.02.2017.

Konkurisali i kod evropskih fondova - Uloženo u projekat kulturne prestonice već se isplatilo


Skupština grada je odobrila osnivanje Kulturnog centra „Rumenka“, usvojila izveštaj o radu Organizacionog odbora
za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture od 2011. do 2016. godine i potvrdila gradski poklon policiji u vidu vozila za potrebe novosadskih saobraćajaca.

Sem toga, kroz 15 tačaka dnevnog reda usvojeni su i planovi detaljne regulacije za buduću zgradu Apelacionog suda i Tužilaštva, opštegradskog centra uz Institutski put i dato zeleno svetlo za izradu plana za radnu zonu u Rumenki. Pre početka sednice, gradonačelnik Miloš Vučević novinarima je kazao da je izveštaj o radu Organizacionog odbora EPK 2021. urađen jasno i transparentno.

– Mislim da je to pravi način kako se podnosi račun Skupštini grada i građanima za ono što se radi s budžetskim parama – kazao je Vučević. – Nastavljamo redovno da radimo i očekujem narednu sednicu u martu.

On je rekao da se 51,2 milion dinara, uložen od 2011. do 2016. godine, vrlo brzo četvrostruko vratio.

– U decembru 2016. godine već smo obezbedili 100 miliona dinara iz republičkog budžeta i 2017. godine 117 miliona. Vrlo se jasno vidi kakav je efekat. Ne spominjem novac za koji ćemo konkurisati na pokrajinskim konkursima i sve ono što ćemo dobiti od EU fondova i privatnih partnera – istakao je Vučević.

Gradonačelnik je dodao i da će taj novac biti uložen na nekoliko polja, gde su otvoreni programski zadaci.

– Za mene kao gradonačelnika najinteresantniji je projekat Kineske četvrti i nastavak izgradnje Muzičko-baletske škole s prvom koncertnom dvoranom u Novom Sadu. Za deset projekata konkurisali smo kod evropskih fondova – rekao je Vučević.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo