03.02.2017.

Kineski tržni centar preko puta Futoške pijace - ubuduće kao samoposluga?


Poslovni centar „Erker”, u kojem je smešten „Kineski tržni centar“, trebalo bi posle 1. marta da promeni namenu
i ubuduće posluje kao samoposluga, po uzoru na „Pandu” – robnu kuću udaljenu od „Erkera” oko 500 metara, s jednim zakupcem iz Kine.

Na izmenu unutrašnjosti „Erkera” različito reaguju vlasnici lokala koji duže imaju prazan lokal, koji u svom poslovnom prostoru rade i one kojima je stalo da primaju što veću kiriju. Posebno je zabrinula zakupce koji više godina rade u „Erkeru”, ubeđene da ih, ukoliko se presele na drugu lokaciju, kupci neće prepoznati, da će izgubiti egzistenciju i posao.

Vlasnici kojima je lokal bio prazan ili je to još uvek, podržavaju da unutrašnjost objekta dobije novi izgled. Ali u grupi vlasnika koji imaju zapupce ima i deo onih koji ne daju da im se nekretnina preuređuje.

Odluku o preuređenju unutrašnjnosti objekta „Erkera” donela je Skupština udruženja vlasnika lokala, koji su, kako kaže jedan od njih, čiji je lokal bio prazan tri godine, saglasni da se unutrašnjost objekta preuredi, prenosi Dnevnik.

– Svi vlasnici su odluku o tome potpisali – tvrdi sagovrnik Dnevnika, smatrajući da im desetogodišnji ugovor o zakupu pruža veću sigurnost nego što sada imaju, jer zakupac iz Kine, između ostalog, nudi i veću zakupninu.

Jedinstven prostor, ističe, dobro će doći onima čiji su lokali duže prazni, a moraju sve troškove da plaćaju, kao da im je poslovni prostor popunjen.

– Zakupcima je obaveštenje da treba da se isele do 1. marta uručeno uoči Nove godine – kaže za Dnevnik predsednik Skupštine udruženja vlasnika lokala u „Erkeru” i menadžer Aleksandar Savić, uz napomenu da je još rano pisati o tome da će unutrašnjost „Erkera” biti adaptirana u jedan prostor, kako je to već uobičajeno kada je u pitanju samoposluživanje.

izvor: dnevnik.rs, foto: nenetus/freedigitalphotos.net