06.02.2017.

Jovančić: Predstoji mi pauza od najmanje četiri-pet nedelja


Teška povreda Dušana Jovančića bila je najupečatljiviji utisak utakmice između dve ekipe Voše

 jer je odlični vezni fudbaler slomio ključnu kost.

- Bio sam u jednom uobičajenom okršaju za loptu na sredini terena, ali, na moju nesreću, nekako glupavo sam pao, bez pomoći ruku, pravo na rame – opisao je Jovančić. - Čim sam se našao na zemlji, znao sam da nešto nije u redu, a dr Borko Vukosav je potvrdio taj moj osećaj. Odmah sam otišao i snimio ozleđeno mesto i na snimku se jasno vidi da je kost polomljena. Sada mi, kako mi je doktor rekao, predstoji pauza od najmanje četiri-pet nedelja kako bi sve to sraslo, a onda i period rada u kojem ću pokušati da ponovo uđem u formu. Trenutno se nalazim kod kuće, u Beogradu, na rame mi je stavljen fiksator, a za nekoliko dana ću doći u Novi Sad i saznati kakav će mi konkretno biti period rehabilitacije. Šta da se radi, to se u fudbalu događa, nadam se da će oporavak proći brzo i uspešno.

Što se tiče fudbalera koji su na proveri, Ivanović već ima uokvireno mišljenje o njihovom kvalitetu.
- Đorđe Pantelić je mlad igrač, za naš omladinski tim. Što se Raufa Kompaorea tiče, nije pokazao ništa posebno, a na poziciji uz desnu aut-liniju imamo Lakićevića i Lazarevića koji su, po meni, u ovom momentu u prednosti. Videćemo, popričaćemo sa njim kako bismo saznali na koji način on razmišlja i onda doneti odluku. Štoper Milovan Petrić nije igrač koji sada može da odgovori zahtevima Vojvodine, pre je to Aleksandar Andrejević, koji je spremniji i bliži tome. Utakmicom koju smo među sobom odigrali izuzetno sam zadovoljan, a jako mi je žao zbog teške povrede Jovančića, koji će nam puno nedostajati – kazao je Ivanović.

U petak, od 11 sati, ograče Vojvodine očekuje provera forme sa Radnikom iz Surdulice, a u subotu duel sa BSK Borčom, koji je planiran za 14 časova. Za sada stoji da će se oba susreta igrati u Vošinom kompleksu u Veterniku, a u slučaju da vremenske prilike budu loše, moguće je da lokacija njihovog održavanja bude promenjena.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Voša protiv Voše 4:2 - u senci teške povrede Jovančića