13.02.2017.

Još jedna generalka - Voša u sredu u Čelarevu: Nije loše, ali Vojvodina mora bolje


Nije loše, ali Vojvodina mora bolje

Dragan Ivanović, šef stručnog štaba novosadskog superligaša, pred start prolećnog dela prvenstva zadovoljan je radom svojih izabranika tokom priprema, ali ne i igrom koja, kako kaže, u svim fazama nije na željenom nivou.

- Ima prostora i možemo da igramo još mnogo bolje - kaže Ivanović. - Škripi u organizaciji, a u završnici napada fale detalji, kao i na taktičkom planu. Nov sistem igre 3-4-3, nekim igračima odgovora, dok se neki, istina u manjem broju, nisu pokazali i još se traže i prilagođavaju.

Kapiten Dejan Meleg i reprezentativac Aleksandar Paločević nisu odradili bazične pripreme u Budvi sa saigračima i trener smatra da je to potrebno što pre uklopiti.

- Obojica bi trebalo još brže da igraju. Njihov kvalitet je nesporan i jedva sam čekao da se priključe ekipi, ali moraće mnogo brže da se igra, kako bi naša igra po bokovima bolje funkcionisala.

Fudbaleri Vojvodine su u sedam pripremnih utakmica ove zime zabeležili četiri pobede, remi i dva poraza, postigli 14 a primili šest pogodaka. Pobedili su OFK Bačku 2:0, Grbalj 3:1, Petrovac 2:0, i BSK 4:0, izgubili od Sutjeske 1:2 i Radnika 1:2, a remizirali sa Metalcem 1:1.

- U generalnoj proveri pred start pobedili smo BSK Borču, ali nisam u potpunosti zadovoljan izdanjem. Nismo odigrali najkvalitetnije. U uvodnih pola časa igre nije štimalo, a kada smo postigli prvi gol došlo je i samopouzdanje. Rezultat od 4:0 ohrabruje, ali generalno, nisam maksimalno zadovoljan učinkom igrača na svakom delu terena. Mora to mnogo kvalitetnije i iskoristićemo preostalo vreme pred start da sve to korigujemo - kaže Ivanović.

Pred gostovanje u Subotici na startu proleća, Novosađani će u sredu odigrati još jedan pripremni duel sa ČSK u Čelarevu.
- ČSK ima dobar teren i taj susret bi nam dobrodošao. Neće nastupiti tim kojim ćemo izaći Spartaku, jer želim da vidim još neke igrače na određenim pozicijama - kaže Ivanović.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Za Vošu potpisali Lotinac i Harontakis - Kojić potpisuje u nedelju, Bureković na pozajmici u Čeliku