08.02.2017.

Buač: Ekipa deluje sve bolje - imam utisak da je pred nama lepo proleće


Po preuzimanju funkcije šefa stručnog štaba Vojvodine, Dragan Ivanović je odmah najavio da će mu, uz ostale trenere, u radu pomagati i Vladimir Buač

Navijači Voše ovog 32-godišnjaka dobro pamte, upisao je 135 nastupau crveno – belom dresu i postigao 23 gola. Do ovog angažmana, Buač je bio trener u Omladinskoj školi “Ilija Pantelić”, jasno se opredelivši za posao fudbalskog učitelja, pa ne čudi što je prihvatio Ivanovićev poziv, piše Dnevnik.

- Igračku karijeru završio sam u albanskom Partizaniju iz Tirane, 2013. godine - podsetio je Buač, za kojeg mnogi ljubitelji fudbala tvrde da je mogao bez problema još koju sezonu da igra fudbal. - Odmah sam počeo da radim u Omladinoj školi Vojvodine i u njoj sam proveo dve i po godine, sve do Ivanovićevog poziva da mu se priključim u stručnom štabu seniorske ekipe, što sam prihvatio.

Kako biste ocenili rad tokom proteklih tačno mesec dana priprema?
- Jako kvalitetno smo radili i male probleme imali smo jedino sa terenima koji u ovo doba godine nisu idealni. Po povratku iz Budve, radimo na veštačkoj podlozi u FC “Vujadin Boškov”, što znači na skraćenom prostoru. Što se ekipe tiče, zadovoljan sam igračkim kadrom. mada nam nedostaju još nekolicina fudbalera da kompletiramo redove. Napustili su nas u prelaznom roku Novica Maksimović, Vladimir Kovačević, Nikola Ašćerić i još neki od bitnijih, iskusnijih prvotimaca, a stigli su Mario Maslać i Milan Spremo, dok se Nikola Kovačević vratio sa pozajmice iz Subotice. Već može da se nasluti da su se dobro uklopili u tim i da će i na “Karađorđu” dokazati kvalitet koji poseduju.

Kako teče proces usvajanja novih zadataka trenera Ivanovića kod igrača i uigravanja linija tima?
- Kako vreme odmiče, ekipa deluje sve bolje i imam utisak da je pred nama lepo proleće. Na početku je bilo određenih problema, ali je, iz utakmice u utakmicu, uočljiv napredak, kako pojedinaca, tako i čitavog tima. Na poslednjoj proveri na crnogorskom primorju, u duelu sa Petrovcem delovali smo kompaktno, ozbiljno i ukupan utisak bio je veoma dobar. Usmerenim radom i pričom, Ivanović je uspeo da igračima približi svoje zahteve. Za rad sa fudbalerima na terenu zaduženi smo Vlado Karakaš, kondicioni trener Zdravko Perić, trener golmana Saša Todić i ja. Igrači su dobri, pozitivni momci, imamo pozitivnu energiju i mislim da smo se brzo adaptirali jedni na druge. U novom sistemu jako je važno to što je, naprimer, Ivan Lakićević mnogo prisutniji u fazi napada i što je tokom priprema već postigao tri gola, a ranije se nije upisivao među strelce. Slična je situacija i sa njegovim kolegom na levoj strani Nikolom Antićem, koji je imao nekoliko dobrih prilika, ali ne i sreću da pogodi cilj. To govori o usvajanju nove filozofije igre i dolasku u fazu napada igrača iz drugog plana, a upravo na tome šef i insistira.

Klupske ambicije ostaju iste, cilja se osvajanje barem jedan trofej i borba za sam vrh tabele?
- Ambicije Vojvodine su uvek iste i uvek se borimo za vrh. Na ekipi je da se trudi da što bolje igra u svakoj utakmici i to nikada ne treba i ne smemo da menjamo. Vreme će pokazati kako i koliko ćemo uspeti da upakujemo sve linije tima, a sigurno je da ćemo se pokriti onoliko koliko nam je ćebe dugačko. Trudićemo se da izvučemo maksimum iz igračkog kadra kojim raspolažemo, a videćemo za koji domet će nam to biti dovoljno - konstatovao je Vladimir Buač za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo