13.02.2017.

Antić: Trofej u Kupu jednostavno moramo da napadnemo


Tokom naredog vikenda na programu su utakmice prvog kola nastavka šampionata u najjačoj ligi Srbije
a ekipa Vojvodine nalazi se na trećem mestu na tabeli i sa novim trenerom na klupi. Dolazak Dragana Ivanovića na čelo struke doneo je promenu sistema igre crveno-belih, koji sada u odbrani deluju sa trojicom štopera, dok su bekovi dobili mnogo veće obaveze i postali su neretko predvodnici u napadu. Zbog toga su upravo Ivan Lakićević i Nikola Antić u prethodnih nekoliko sedmica dokazali da im ofanzivni zadaci nisu strana materija i obojica su se istakli postignutim golovima i asistencijama.

U jednoj od poslednjih provera pred nedeljni prvenstveni susret sa Spartakom u Subotici, Voša je savladala prvoligaški sastav BSK-a iz Borče sa 4:0, u utakmici u kojoj je Antić bio dvostruki strelac, a Lakićević je čak tri puta asistirao prilikom postizanja golova.

- Imali smo dovoljno vremena da se upoznamo sa zahtevima trenera Ivanovića i proanaliziramo ono što u igri on traži od nas - rekao je Nikola Antić, kandidat za dres mlade reprezentacije Srbije na prestojećem EP u Poljskoj. - Možda nije sve bilo kako želimo na početku, ali smo u hodu ispravljali greške, uvežbavali se i uigravali, uporedo napredujući kao pojedinci, kao i kao čitava ekipa. Vojvodina ima individualno jak tim i siguran sam da možemo uspešno da igramo u novoj formaciji, s tim da nastupe u fazi odbrane moramo još da popravimo. Lično, odgovara mi ovaj model igre i mogu da ga iznesem, baš kao i moj saigrač sa desne strane Ivan Lakićević.

Od bekova se zahteva izvrsna fizička priprema, mnogo zadataka imaju na protivničkom delu terena i moraju i da se vraćaju u fazu odbrane?

- Obojica smo napravili dobru bazu tokom jeseni i bilo nam je bitno da u pripremnom periodu jako treniramo. Činjenica je da ovaj sistem zateva od nas intenzivnije trčanje na dužim distancama, jer imamo mnogo više prostora, pošto pokrivamo čitavu stranu terena. Videlo se kroz trening utakmice da to možemo da uradimo, pa smo često bili asistenti i strelci. Podsetiću da sam poslednji put gol postigao u revanš susretu u kvalifikacijama za Ligu Evrope u Minsku, a sada smo i Mogli i ja upisali po tri gola. Nespremni igrači, bez dileme, to ne mogu da urade i ponovo se pokazalo da jedino sportski način života, ponašanja, ishrane i sve ostalo vode ka željenom cilju. Vojvodina teži ka evropskom modelu igre i učiniću sve, zajedno sa saigračima, da doprinesem ostvarenju cilja.

U nedeu je vojvođanski derbi, susret sa Spartakom u Subotici?

- Spartak je uvek nezgodan rival, posebno kada igramo na lošijem terenu u Subotici. Međutim, znamo šta želimo i potrebno je da zbijemo redove i budemo homogeni kao tim. Uspemo li u tome, a nema razloga da ne bude tako, možemo da pobedimo i da na pravi način uđemo u dalju borbu za bodove.

Šta predviđate Voši tokom proleća?

-Želja nam je da uvek pobeđujemo. Idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu, a pobedički trofej u Kupu jednostavno ćemo morati da napadnemo. Na taj način ostavili bismo dublji trag u klupskoj istoriji, iako želimo i u prvenstvu da budemo uporni i konstantno dišemo za vratom Crvenoj zvezdi i Partizanu. Imamo potencijal za ostvarenje tih ciljeva, znamo da nam neće biti lako, ali sam optimista - poručio je za Dnevnik Nikola Antić, levi bek Vojvodine.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić